Z filmu Johnny English znovu zasahuje

Z filmu Johnny English znovu zasahuje | foto: Archiv

Nešikovný špion Johnny English porazil pohádku s Karlem Gottem

  • 1
Špionážní komedie Johnny English znovu zasahuje ovládla víkend v našich kinech. Přišlo na ni 56 tisíc diváků, skoro o dvacet tisíc více než na domácí pohádku s Karlem Gottem Když draka bolí hlava. Rovněž premiérový tuzemský film Zlatý podraz vyhledalo 11 tisíc lidí.

V pořadí již třetí dobrodružství Rowana Atkinsona v roli Johnnyho Englishe vyhrálo víkendovou statistiku Unie filmových distributorů, přestože při svém startu mělo k dispozici 133 kin, kdežto rovněž premiérová pohádka Když draka bolí hlava obsadila 149 sledovaných sálů.

Nicméně domácí romantická komedie Po čem muži touží si udržela třetí příčku i po šesti týdnech a 58 kin jí stačilo, aby do nich přilákala 27 tisíc zájemců. Čtvrtý byl komiks Venom, pátý horor Halloween.

Také následující příčky zabraly vesměs starší snímky. Z novinek dal o sobě vědět ještě thriller Nebezpečná laskavost, který se s dvanácti tisíci návštěvníků dostal těsně před historickou sportovní romanci Zlatý podraz.

Česko má ve dvacetimístném žebříčku ještě další tituly - Tomana, Jana Palacha a Hovory s TGM. V celkových součtech však vede zahraniční trvalka, animovaný Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, který má za šestnáct týdnů promítání na kontě 460 tisíc diváků.