Příšerky vyhrály, Hotel Transylvánie 3 zlákal do kin 93 tisíc diváků

  • 0
Letně vyprázdněné sály se zase jednou zaplnily. Zasloužila se o to strašidla z premiérové animované pohádky Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, která o víkendu přivedla do našich kin více než 93 tisíc diváků.

Upír Drákula zamilovaný do zákeřné kapitánky výletní lodi vyhrál s velkým náskokem. Komiks Ant-Man a Wasp, který spadl na stříbrnou pozici, našel o svém druhém víkendu jen 24 tisíc zájemců. Z třetího místa se skoro 20 tisíci diváků startoval český film z protialkoholní léčebny Úsměvy smutných mužů.

Podobně jako na americkém trhu propadl v souboji s příšerkami Mrakodrap. U nás 11 tisíc návštěvníků znamenalo pro akční snímek s Dwaynem Johnsonem až páté místo.

I po čtyřech týdnech jej předstihla dinosauří podívaná Jurský svět: Zánik říše, která už má na kontě přes 327 tisíc diváků, čímž dotahuje na komiks Deadpool 2.

Další dvě premiéry týdne, thriller Tísňové volání a romance Studená válka, skončily až v druhé půli dvacetimístné víkendové statistiky Unie filmových distributorů. Z domácích děl se v ní udržely ještě tituly Hastrman, který se promítá již třináct týdnů, a Pat a Mat znovu v akci.