Freddie Mercury s kapelou Queen zlákal do kin skoro sto tisíc fanoušků

  • 30
Jasným vítězem víkendu tuzemských kin se stal hudební životopis Bohemian Rhapsody. Na premiérový hraný příběh Freddieho Mercuryho a jeho kolegů ze skupiny Queen přišlo přes 97 tisíc lidí, kteří za vstupné zaplatili více než sedmnáct milionů korun.

Na druhém místě skončila komedie Johnny English znovu zasahuje, kterou si vybralo 28 tisíc zájemců, třetí byla pohádka Louskáček a čtyři říše s téměř 24 tisíci návštěvníků. Nad dvacet tisíc diváků se dostala ještě domácí trvalka, romantická komedie Po čem muži touží. 

Kromě Mercuryho a Louskáčka o sobě novinky týdne nedávaly příliš vědět. Do dvacetimístného víkendového žebříčku Unie filmových distributorů se z premiér dostal už jen taneční horor se skandální pověstí Climax, který na kombinaci drog, sexu a násilí zlákal pouze patnáct set fanoušků. 

Pět z dvaceti příček patřilo domácím titulům, vedle snímku Po čem muži touží se chodilo na  pohádku Když draka bolí hlava, sportovní romanci Zlatý podraz, historické drama Toman i na přepis knihy Hovory s TGM.

Jinak uplynulý víkend zaznamenal jedno střídání stráží. V celkové dosavadní návštěvnosti totiž film Po čem muži touží předstihl dosavadního rekordmana, animovaný hit Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená. 

Oba rivalové se v současnosti blíží k půl milionu lidí a zatím rozdíl mezi nimi činí zhruba jen tisícovku diváků. Nad hranici tří set tisíc diváků pronikly horor Venom a opět animovaná pohádka Úžasňákovi 2.