Domácí komedii porazil komiks a Pračlověk přebil Padesát odstínů

  • 3
Kina v Česku zažila dvě překvapení. Komiks Black Panther vyhrál i svůj druhý víkend, kdy na něj přišlo přes 46 tisíc diváků. Na druhé místo tak odsunul premiéru domácí komedie Věčně tvá nevěrná, která měla k dispozici dvojnásobek sálů, zlákala však jen 40 tisíc zájemců.

Zajímavý souboj se odehrál také o bronzovou příčku. Erotický snímek Padesát odstínů svobody, který se promítá již třetí týden, má už sice na tři sta tisíc diváků, tentokrát však musel ustoupit animované novince Pračlověk, kterou si dopřálo 27 tisíc diváků.

Páté místo patřilo rovněž animovanému, ale služebně staršímu příběhu Coco, který se blíží dvěma stům tisícům návštěvníků.

Následoval jej také již obehraný dobrodružný titul Jumanji: Vítejte v džungli!, jehož celkové skóre se dotýká hranice čtyř set tisíc diváků.

Z novinek se vedle děl Věčně tvá nevěrná a Pračlověk dostaly do aktuálního dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů ještě dvě. Jednak film Stevena Spielberga o boji za svobodu tisku Akta Pentagon: Skrytá válka, jednak obraz dětství v levné ubytovně The Florida Projekt.