Z filmu Avengers: Infinity War | foto: Falcon

Avengers porazili horor Tiché místo i komedii s Annou Polívkovou

  • 5
Komiksový snímek Avengers: Infinity War, který za jedenáct dnů od premiéry překročil v celosvětových tržbách miliardu dolarů, vyhrál v našich kinech i svůj druhý víkend. Nicméně proti premiéře zažil pokles zájmu více než o polovinu, nyní přišlo 81 tisíc fanoušků.

Stále to však superhrdinům stačilo k pohodlnému vítězství. Kultovní horor Tiché místo u nás odstartoval s bezmála 20 tisíci diváků jako druhý, na třetí příčce skočila domácí romantická komedie s Annou Polívkovou Dvě nevěsty a jedna svatba, na kterou v druhém týdnu přišlo deset tisíc návštěvníků.

S výjimkou Tichého místa ostatní novinky zapadly. Tři premiérové tituly se objevily až v druhé desítce žebříčku Unie filmových distributorů a jejich výsledky se počítají jen ve stovkách.

Válečný finský příběh Neznámý voják se dostal nad devět set lidí, snímek Pomsta nad osm set návštěvníků a domácí Kluci z hor přes čtyři sta zájemců.

Celkové skóre aktuální statistiky vede film Avengers: Infinity War, který má více než čtyři sta tisíc diváků a skoro 68 milionů na vstupném. Druhé místo patří Vejdělkově dámské road movie Tátova volha, za niž přes 260 tisíc lidí zaplatilo v kinech na 38 milionů korun.