Záběr ze snímku Avengers: Endgame

Záběr ze snímku Avengers: Endgame | foto: Falcon

Poslední Avengers lámou rekordy. Už mají dvě miliardy dolarů

  • 5
Komiks Avengers: Endgame pokračuje ve vítězném tažení. Závěr série utržil celosvětově jako teprve pátý film historie již dvě miliardy dolarů. Navíc nejrychleji vůbec. V Česku vyhrál i svůj druhý víkend, kdy přišlo 150 tisíc fanoušků.

Proti výsledkům premiérového víkendu v českých kinech jde sice o více než poloviční propad, ale celková čísla snímku Avengers: Endgame potvrzují postavení hitu, který za dva týdny do českých kin přilákal 679 tisíc zájemců.

O druhé a třetí místo se dělí domácí komedie Ženy v běhu a Teroristka, obě s hodnotami kolem devíti a půli tisíce diváků. Na devět tisíc návštěvníků to dotáhla nejúspěšnější z novinek, animovaná pohádka UglyDolls.

Ostatní premiéry měly ještě slabší starty, francouzská romance Láska na druhý pohled se dostala jen nad pět tisíc a americká nezávislá komedie The Beach Bum pouze nad dva tisíce diváků.

Ze snímků, které bodovaly ve dvacetimístné víkendové statistice Unie filmových distributorů, má nejvyšší souhrnnou návštěvnost 1,2 milionu lidí stálice Ženy v běhu. Následují Avengers: Endgame a Jak vycvičit draka 3.


Témata: Avengers, Dolar, rekord