Záběr z filmu Aquaman | foto: Vertical Ent.

Freddieho Mercuryho sesadil z trůnu až Aquaman, našel 76 tisíc diváků

  • 0
Kralování snímku Bohemian Rhapsody věnovaného Freddiemu Mercurymu ze skupiny Queen ukončil v Česku po šesti týdnech premiérový komiks Aquaman. Za víkend přilákal 76 tisíc diváků; na Mercuryho jich přišlo 40 tisíc, celkem už 830 tisíc lidí.

Také třetí místo obsadila komiksová novinka, animovaný film Spider-Man: Paralelní světy. Za první víkend našel 24 tisíc fanoušků, zhruba o dva tisíce více než domácí pohádka Čertí brko. Nad deset tisíc diváků se dostaly ještě další dva rodinné tituly, Grinch a Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny.

Z novinek týdne o sobě dala vědět také francouzská komedie Vánoce a spol., která na pařížské zážitky Santy Clause přivedla přes sedm tisíc zájemců. Stačilo to na sedmé místo.

Vedoucí desítku uzavírají horor Ve spárech ďábla, teenagerská fantasy Smrtelné stroje a němé animované pásmo o dvou kutilech Pat a Mat: Zimní radovánky.

Domácí tvorbu ve dvacetimístném víkendovém žebříčku Unie filmových distributorů  zastoupilo pět snímků, vedle Čertího brka a Pata s Matem též pohádka Když draka bolí hlava, komedie Po čem muži touží a příběh Doktor Martin: Záhada v Beskydech, který má po dvou týdnech jen šest tisíc diváků.