Záběr z filmu Rocketman

Záběr z filmu Rocketman | foto: CinemArt

Jinde Godzilla vyhrává, v Česku ji porazili Aladin i Rocketman

  • 0
Velkofilm Godzilla II Král monster utržil sice za první víkend celosvětově skoro 180 milionů dolarů, jenže zatím to nestačí ani na pokrytí výrobních nákladů. A jestli jinde vyhrává, u nás se premiérový návrat příšer musel spokojit s bronzem.

Víkendu v tuzemských kinech vládl znovu pohádkový Aladin, na kterého přišlo přes 17 tisíc lidí. Druhé místo si připsala novinka, hudební životopis Eltona Johna s názvem Rocketman, jenž našel skoro 14 tisíc zájemců.

Teprve na třetí příčce startovala triková podívaná Godzilla II Král monster, jíž muselo stačit 13 tisíc fanoušků. Nad deset tisíc diváků se pak dostaly už jen dva snímky, akční John Wick 3 a rodinný Pokémon: Detektiv Pikachu.

Další z premiér týdne, hororová Máma, má na startovním kontě zatím jen přes čtyři tisíce zájemců. A středoškolská komedie Šprtky to chtěj taky začala se dvěma tisíci návštěvníků.

Do dvacetimístné víkendové statistiky Unie filmových distributorů zasáhl ještě unikátní premiérový dokument Tři blízcí neznámí, třebaže jenom s pěti sty diváky.

Sestava bodujících českých titulů se prakticky nemění, chodilo se pouze na  Ženy v běhu, které už celkovým počtem diváků překročily milion a čtvrt, dále na Teroristku a na animované Velké dobrodružství Čtyřlístku.