Český komik Lukáš Pavlásek v kulturním magazínu Za scénou

Český komik Lukáš Pavlásek v kulturním magazínu Za scénou | foto:  Dan Materna, MAFRA

Troška natáčí pohádku Zakleté pírko. Vodníka si zahraje Pavlásek

  • 15
Zdeněk Troška začíná koncem května natáčet pohádku Zakleté pírko. Hlavní nadpřirozenou postavou bude tentokrát vodník, jehož hraje herec a komik Lukáš Pavlásek. Pohádka by se do kin měla dostat začátkem příštího roku.

„Půjde opět o klasickou pohádku, kterou budeme natáčet v jižních a západních Čechách. Vypráví příběh chudé dívky, která se vydá do světa vysvobodit zakletého prince,“ naznačuje režisér Troška děj nového filmu, jehož scénář napsal společně s Markem Kališem.

Troškova novinka vypráví o Anince, která žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí neustále sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Aninka se tak spolu s vodníkem musí vydat do světa. 

„Vodník v této pohádce je v podstatě druhou hlavní postavou, doprovází Aninku na cestách a pomáhá jí v překonání nečekaných překážek. Je to milý, usměvavý, veselý, zelený chlapík, kterému chutnají buchty s mákem, víno a jahody. Spolu s čertem jsou mými nejmilejšími pohádkovými postavičkami,“ vysvětluje Troška.

Hlavní roli Aninky si zahraje osmnáctiletá Anastasie Chocholatá, kterou diváci znají jako sestřičku Evu ze seriálu Modrý kód či oceňovaného filmu Jiřího Mádla Pojedeme k moři. Vodníka ztvární herec komik Lukáš Pavlásek, ve filmu se dále objeví Petr Urban, Šárka Vaculíková, Lucie Polišenská, Marek Lambora či Dana Syslová a Jitka Smutná.

Natáčet se bude v květnu a červnu ve skanzenu v Přerově nad Labem, ve Veltrusích, Manětíně nebo na Helfenburku u Bavorova. V předpremiérách uvidí pohádku diváci v kinech již v předvánočním čase, do široké distribuce se pak Zakleté pírko dostane 2. ledna.