VIDEO: Jiří Bartoška je Zbožňovaný. Představuje se komedie Petra Kolečka

  • 4
Představují se první záběry z nového scenáristického i režisérského počinu Petra Kolečka. Komedie Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou v hlavní roli bude mít premiéru v září. V teaseru se po Bartoškově boku objevuje Zuzana Kronerová v roli manželky a Ivana Chýlková v roli milenky.

Jiří Bartoška ve filmu ztvárnil zdánlivě bezchybného a všeobecně oblíbeného pediatra Zdeňka, který po letech praxe odchází z nemocnice do důchodu.

A celá rodina včetně manželky, dcery a vnučky se toho nemůže dočkat. Svého „zbožňovaného“ budou mít konečně jen pro sebe. Jenže ne zcela. Je tu ještě Zdeňkova milenka, se kterou úspěšně udržuje tajný poměr už skoro čtyřicet let. A tak klid na bývalého lékaře nečeká ani v důchodu.

Kromě ústřední herecké trojice si ve filmu zahrál také Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková, Štěpán Kozub, Taťjana Medvecká, Lukáš Melník, Kryštof Michal nebo Martina Czyžová.

„Jsem rád, že máme tak skvělé obsazení. Tihle herci pro mě byli inspirací, a tak se upravovalo ještě i na place,“ prohlásil Petr Kolečko, který se při psaní inspiroval vlastním dědou.

„Svými někdy nelaskavými prostředky jsem se tentokrát snažil sdělit nějakou laskavější zprávu. Ten film je hezký, rodinný, o lásce, ale občas to herci okoření nějakým ‚hovadštějším’ vtipem v tom nejlepším slova smyslu. A to nejen pánové Bartoška, Langmajer nebo Kozub, ale i ženský ansámbl,“ dodal režisér a scenárista.

Premiéra filmu Zbožňovaný se uskuteční ve čtvrtek 23. září 2021.