Nechtěl jsem, aby mě po parketu honili s bičem, řekl vítěz StarDance

  • 53
Ač se bál, že po náročném tanečním půlroce nevstane, dorazil nakonec čerstvý vítěz letošní StarDance Jiří Dvořák do pořadu Za scénou. K titulu se protančil společně s partnerkou Lenkou Norou Návorkovou.

Jiřímu Dvořákovi a Lence Noře Návorkové se povedlo v hodnocení v rámci finálového večera předběhnout i favorizovanou Pavlu Tomicovou. Sám herec v rozhovoru pro iDNES.cz přiznal, že byl vítězstvím zaskočen a ani si nepřipravil děkovnou řeč. Čekal, že titul získá jeho herecká kolegyně (co říkal, čtěte zde).

„Počítal jsem, že to vyhraje Pavla. Ale řekli jsme si s Léňou, že už to finále pro nás je vítězství, že už jsme něčeho dosáhli,“ dodal Dvořák v přímém přenosu pořadu Za scénou. Finálový večer prý nesl klidně. „Vůbec jsem nebyl nervózní,“ popisoval. „Největší problém jsem měl s tím, kam se dívat. Říkal sem si, že když se budu dívat na Marka, tak to bude vypadat, že jsem dychtivý, aby vyhlásili nás,“ pokračoval herec.

Kromě Dvořáka a Tomicové se do finále protancoval ještě olympionik David Svoboda s partnerkou Veronikou Lálovou. V sobotním finále všechny dvojice nejdřív zatančily latinu, standard a svůj nejoblíbenější tanec. Pak už je čekal freestyle.

Sami vítězové prý neposílali hlasy sobě, ani svým finálovým soupeřům. „Já tohle nedělám. Ani sobě, ani nikomu jinému. Mám ale podezření, že někteří sobě hlasy posílali. Ale je to jen podezření,“ naznačil Dvořák.

Ten prý měl před zahájením letošního ročníku jediný požadavek na partnerku. „Dal jsem požadavek, že nechci nějakého ambiciozního člověka, co by mne po parketu honil s bičem v ruce. Tak sáhli po Leně,“ popisoval se smíchem.

Dvořáka k účasti v populární televizní soutěži přesvědčila dcera. „Říkal jsem, že už jsem na tenhle druh pohybu starý. A slyšel jsem od různých kolegů, že je to opravdu peklo. A to jsem ještě netušil, jaké. Člověk dostane opravdu do těla,“ hodnotí letošní vítěz. 

Spolu se svou taneční partnerkou už prý dostali několik nabídek na plesová předtančení, takže finálem jejich taneční spolupráce nejspíš nekončí. „Rádi si ještě zatančíme,“ potvrdila Návorková. Ta v pořadu Za scénou naznačila, že nejnáročnější pro ni byla společná ča-ča. „Těžký začátek. Pak byly tance čím dál tím lepší, protože jsme si to užívali,“ řekla. Dvořáka prý naopak nejvíce bavil finálový jive.

Za scénou je pořad, který vzniká ve spolupráci iDNES.tv, kulturní rubriky iDNES.cz a MF DNES. Divákům nabízí zajímavé hosty ze světa filmu, hudby nebo literatury (archiv pořadu najdete zde). Moderuje Monika Zavřelová.

,