Soňa Norisová a Patrik Děrgel v novém seriálu V.I.P. vraždy | foto: Tv Prima

PRVNÍ DOJMY: Krimi zprávy a Top Star mají děťátko, V.I.P. vraždy

  • 19
Vzato čistě pragmaticky je to logický nápad. Krimi zprávy čili černá kronika i Top Star neboli klepy ze světa celebrit patří k diváckým oporám Primy. Když se geny obou pořadů zkříží, narodí se krimiseriál V.I.P. vraždy. Vysílá se od 7. února.

Otázka je, jak žánrový hybrid slibující ještě nadsázku a jiskřivý vztah obstojí v konkurenci jednak plnokrevných detektivek typu Případy 1. oddělení, jednak komediální romance Na vodě, již Nova dává přímo proti V.I.P. vraždám.

V prvním dílu detektiv v podání Patrika Děrgela při hledání vraha advokáta celebrit zařadí mezi podezřelé autorku detektivek, kterou hraje Soňa Norisová. Hlavní linie se však rozjede, až když dáma získá povolení sledovat práci mordparty. A mluví do ní.

Amatérka soupeřící s profesionálem na stopě zločinu není sice objevná, ale vděčná situace, zvláště když ji scénář podpoří jedovatými slovními bitkami s povýšenou vetřelkyní. To se sice místy daří ve scénáři, ale méně už herečce.

Navíc začíná být na mapě krimiseriálů dost nepřehledno. Norisová zároveň vládne Policii Modrava, v týmu detektivů V.I.P. vražd sedí Miroslav Vladyka, jenž září v Případech 1. oddělení, a Ladislav Frej přišel z Kriminálky Anděl.

Soudě podle projekce druhého dílu se novinka Primy liší jen tím, že se zabíjí mezi smetánkou a vrah se radši přizná, než aby diváka trápil otázkami po logice. Navíc se ukáže, že spisovatelka má pro své šťourání do spisů ještě jiné důvody než vytáčet Děrgelova hrdinu - a ty zábavu skoro vylučují.