VIDEO: Zapomeňte na Pottera, teď čaruje ošuntělý Nicholas Cage

  • 10
Čarodějův učeň už není jen film, jímž nás před více než čtvrt stoletím okouzlil Karel Zeman. Studio Walta Disneyho připravilo vlastní verzi klasického příběhu. A jak je ukazuje trailer s rozevlátým Nicholasem Cagem, k původní disneyovské selance má Čarodějův učeň hodně daleko.

Temná akční komedie Jona Turteltauba (Lovci pokladů, Fenomén) se odehrává v současném Manhattanu, jehož ulicemi se prohánějí batmanovsky "vymazlená" auta. 

Uvidíme, jak dopadne film jako celek, ale výhrou může být pro mnohé už fakt, že dokonalé triky z traileru nemají nic společného s fušeřinou předchozích velkorozpočtových dobrodružství dua Turteltaub - Cage.

Z filmu Čarodějův učeň

Hlavním hrdinou je čaroděj Balthazar Blake (Nicholas Cage), který se snaží zachránit New York před zlým čarodějem Maximem Horvathem (Alfred Molina). A protože zlo bývá silné, vezme si Blake na pomoc mladíka, kterého zasvětí do tajemství čar a kouzel.

Dave Stutler (Jay Baruchel) je k jeho plánům samozřejmě zprvu skeptický, ale Cage (a také láska) přesvědčí každého.

Nicolas Cage ve filmu Čarodějův učeň"Hraju kladnou postavu, ale vypadám záhadně a občas možná i leckoho vyděsím," popsal svou roli Cage, který podle dosavadních ohlasů nejvíce zaujal bezdomovecky ošuntělým image a ďábelsky vlajícími vlasy. 

Čarodějův učeň má premiéru 16. července, do českých kin se nicméně dostane až v říjnu 2010.