Miroslav Hanuš v komedii Vyšehrad

Miroslav Hanuš v komedii Vyšehrad | foto: Bioscop

VIDEO: Filmová komedie Vyšehrad předpověděla fotbalovou kauzu Berbr

  • 3
Filmaři byli rychlejší než policie. Ve fotbalové komedii Vyšehrad, jejíž natáčení právě skončilo, se totiž dotkli případu Berbr dříve, než vyšel najevo. „Tak trochu jsme předpověděli budoucnost, i když malinko jinak,“ naznačuje scenárista Tomáš Vávra.

Ve scénáři totiž nevynechal ani praktiky místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra. „Inspirace je pořád všude kolem dost. Můžeme poděkovat fotbalovým hráčům a funkcionářům, protože ta studnice je v podstatě nevyčerpatelná,“ vysvětlil Vávra. 

Scény s Miroslavem Hanušem, jehož postava připomíná Berbra, vznikly jen pár dní před tím, než se reálná kauza provalila. Producenti hned volali do klubu Slavoj Vyšehrad, jestli mohou v natáčení pokračovat, ale vyšetřování práci filmařů nijak nenarušilo ani neovlivnilo. S premiérou se počítá na jaře 2021.

V hlavní roli hráče Laviho se představí Jakub Štáfek, který je současně režisérem a producentem projektu. „Lidé se v téhle zvláštní době chtějí hlavně smát, proto si myslím, že je pitomec, který zkazí vše, na co sáhne, bude bavit,“ věří herec. Ukázku z konce natáčení najdete na videu.