VIDEO: Petr Vachler viděl na Šumavě UFO. Jeho sérii nyní uvádí Netflix

  • 9
Dokumentární seriál Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno, který měl v lednu premiéru na Sky History a nyní jej nasazuje streamovací služba Netflix, režíroval Petr Vachler. V posledním ze šesti dílů zveřejnil i vlastní zážitek s mimozemským tělesem.

Seriál vyrobený společností Vachler Art Company společně s americkou firmou KM+BM Media se točil rok, další rok pak trvala postprodukce s řadou animací. Pořady pro světové televize vyrábíme už několik let, dělali jsme cyklus o architektuře nebo o záhadách. Ten poslední, o UFO, jsem se rozhodl režírovat sám na základě osobního prožitku,“ líčí Vachler.

Vlastní příběh popisuje v šestém, závěrečném dílu. „Na Šumavě, kousek od Strakonic, jsme viděli UFO. V pravé poledne, v létě, na vzdálenost patnácti dvaceti metrů. Pro nás všechny, co jsme bezhlučný objekt spatřili, je už bez diskuse, že na naší planetě se vyskytují technologie, které nejsou pozemského původu,“ tvrdí režisér.

UFO podle něj mělo tvar diamantu, ale oblé hrany, černá grafitová barva nic neodrážela, bylo naprosto tiché. „Objekt visel šest metrů nad zemí a pomalinku stoupal, ve výšce deseti metrů změnil směr a zmizel za horizont,“ vypráví Vachler, který už pro Sky History chystá druhou řadu seriálu. Ukázku najdete na videu.