VIDEO: Konečně změna! Cirkus Bukowsky slibuje temný moderní seriál

  • 9
Dva vyděděnci, věčně opilý policajt a muž podezíraný z vraždy své milenky, jemuž po ztrátě práce i rodiny zbyla jenom cirkusová maringotka. To jsou hrdinové seriálu Cirkus Bukowsky, který od 30. října na ČT slibuje konečně změnu. A první ukázky vypadají opravdu nadějně.

Místo žvanivých dialogů u stolu úsečný sarkastický vtip drsné vlny, místo televizních mluvících hlav filmová nálada včetně akce, místo naleštěných bytů reálná syrová prostředí. A záhada k tomu.

"Schválně jsem konec scénáře nečetl, až maskérky mi prozradily, kdo je vrah," přiznal Pavel Řezníček, jehož hrdina se při vlastním pátrání postupně spojí s detektivem v podání Hynka Čermáka.

Otce zabité studentky představuje Jaromír Hanzlík, pro nějž je to vedle dávné roličky v Žertu první záporná postava. "Ta úleva. Po letech, kdy jsem předstíral mladého sympaťáka a pak starého sympaťáka, se nemusím přetvařovat," žertoval herec, který tvůrcům složil poklonu.

"Scénář jsem přečetl jedním dechem a hned volal produkci: Kdo to napsal? Jan Pachl, řekli. Neznám, asi někdo nový. Kdo to režíruje? Taky Pachl, povídají. To mě začalo zajímat, u toho chci být, rozhodl jsem se. A bylo mi potěšením," tvrdí Hanzlík.

Pachl a jeho tým netají, že tíhnou k americkým seriálovým kultům jako Killing a Perníkový táta či k severské a hlavně britské škole, odkud převzali členění temné detektivky do dvou šestidílných řad. Druhou sérii nasadí ČT na jaře 2014. Exkluzivní ukázky najdete na videu.