seriál Velmi křehké vztahy (2007)

seriál Velmi křehké vztahy (2007) - seriál Velmi křehké vztahy (2007) | foto: Prima

Velmi křehké vztahy dostaly u soudu zelenou

  • 5
Prima může i nadále vysílat svůj původní seriál Velmi křehké vztahy, který od počátku roku nahradil předchozí seriál Rodinná pouta.

Soud totiž zamítl návrh firmy Pro TV, která Rodinná pouta produkovala, na zákaz vysílání seriálu Velmi křehké vztahy.

Podle Pro TV jsou Velmi křehké vztahy pouze přejmenovanou verzí Rodinných pout, a vyrábět by je tak měla Pro TV. Firma s výrokem soudu nesouhlasí. "Už jsme se proti rozhodnutí soudu odvolali," řekl Jan Novotný z Pro TV.

Soud podle mluvčího Primy Ladislava Pavlíka dospěl k názoru, že Velmi křehké vztahy jsou jiným seriálem než Rodinná pouta a smlouvy mezi Pro TV a Primou se jej netýkají.

K oběma seriálům napsaly scénář sestry Kateřina a Jitka Bártů, podle soudu sice Pro TV projevila zájem o výrobu dalších dílů seriálu, zda je však bude vyrábět Pro TV záviselo na rozhodnutí spoluautorek seriálu sester Bártových. Podle smluv měl také v případě zájmu Pro TV nabídnout synopsi dalších dílů, což však podle soudu firma neudělala.

Pro TV vyráběla pro Primu první dvě řady divácky nejúspěšnějšího pořadu Primy posledních let Rodinná pouta. Třetí řadu však začala vyrábět pro Primu společnost Etamp. To se Pro TV nelíbilo a ke konci loňského roku se poprvé obrátila na soud s žádostí, aby vysílání Rodinných pout Primě zakázal.

Tehdy soud rozhodl ve prospěch Pro TV a Prima následně začala seriál vysílat pod názvem Pravidelná dávka emocí, od začátku roku pak divákům začala nabízet seriál Velmi křehké vztahy. Stejně jako Rodinná pouta jsou díly Velmi křehkých vztahů pravidelně nejsledovanějšími pořady Primy v jednotlivých týdnech.

První dvě série Rodinných pout se dočkaly dohromady 240 dílů, první řadu o 116 pokračováních sledovalo podle Primy v průměru 1,62 milionu diváků, druhou o 124 dílech zhruba 1,5 milionu.

Seriál se loni ucházel i o jednu z cen na nejvýznamnějším festivalu televizních zábavných pořadů Zlatá růže ve švýcarském Lucernu. Sága Rodinná pouta byla nominována v kategorii Soap.

Rodinná pouta byla prvním původním seriálem uváděným v hlavní večerní čas na české komerční celoplošné stanici, do té doby byly takové původní seriály letitou doménou Československé a posléze České televize.

Na podzim 2004 se přidala i Nova se svou Pojišťovnou štěstí a adaptací původně španělského seriálu Redakce. Od té doby jsou původní seriály tradičním prvkem ve vysílacích schématech všech tří celoplošných televizí.

,