Diskuse k článku

RECENZE: Nové vánoční pohádky dohlédly na předmanželskou neposkvrněnost

Chce to hodně úsilí, aby divák z premiérových vánočních pohádek vyčetl trochu pokroku. Jeho letošní stopa se kupodivu shodně týkala vlídného dohledu na předmanželskou neposkvrněnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M28a35r27e51k 90Š29k90o28d80a 4566504735491

Nás nejvíc zaujalo, jak hlavní postavy z veledíla Žito, okamžitě těžkým kalibrem reagují na kritiku. Jak "hvězda Ulice", tak "mladý Neckář".

+1/0
30.12.2018 8:46

R21a92d46o80m83í95r 29T88u14l74k32a 2793275959

https://www.super.cz/610894-anna-kaderavkova-neunesla-kritiku-na-pohadku-kouzelnik-zito-tenhle-vulgarni-komentar-od-ni-cekal-malokdo.html RvRvRv

0/0
28.12.2018 15:39

J22o88s87e13f 71N97e35m53e50c 4548398499534

csfd - 23%

0/0
28.12.2018 1:10

A27n91t63o20n67í72n 20Z53e48l16e73n32ý 2724383661536

To je mínus nebo pomlčka?

+1/0
28.12.2018 7:50

V13á46c34l94a16v 12K40o77v84á52ř 9472950699473

Dcera sice vyhodnotila, ale asi po 10 minutách chtěla televizi přepnout na Prima Zoom. A jen tak mimochodem se mne zeptala, proč ten princ mluví jako holka.

+3/0
27.12.2018 20:00

S16t40a40n77i37s34l93a16v 59K69r73e56j16c25a65r 6407426403814

Kolik existuje možných variant pohádky Sůl nad zlato, atd. Kolik verzí v televizních pohádkách jsou ztvárněny pohádky J.K.Erbena, Boženy Němcové nebo J.Š.Kubína ?

0/0
28.12.2018 12:06

V50á14c29l43a42v 51K86o23v78á67ř 9302760499153

Paní Spáčilová s Žitem hodně ujela. Holt jednou začneme senilnět všichni!

+2/0
27.12.2018 19:55

J53a45n 14L72i46b52i75c60h 9472108865733

Autorka recenze zjevně Žita neviděla nebo patří do štábu, neb tomu paskvilu dát 50 procent může jen slepý a hluchý nebo někdo uplacený.

+9/0
27.12.2018 16:10

E47v51a 21K64o54r64b28e71l97o87v90á 4232546352

Já jsem to pochopila tak, že jsou to procenta hodnotící mravopočestnost.

+4/0
27.12.2018 17:54

P85e82t29r 67Č25e41r80v22e93n38ý 3666451962375

I přes obecné veřejné mínění si myslím, že to zas taková hrůza nebyla. Prostě takový běžný průměr, což přesně odpovídá hodnocení 50 %.

Mnozí tady hodnotí "tragické" herecké výkony. Těm bych poradil jednu věc - zkuste se na tu pohádku dívat s tím, že budete primárně vnímat děj, ne za každou cenu hledat herecké chyby. Neříkám, že to občas nezaskřípalo, ale obecně ta pohádka koukatelná byla, žádná tragédie se nekonala.

V určitém ohledu bych řekl, že děj byl uvěřitelnější než v pohádce o statečném Martinovi 26., protože daleko snáz se dá v pohádce uvěřit kouzlům pekelného kamene než tomu, že slepý kovář vyleze po skále, která by dala zabrat i vidícímu horolezci.

+4/−1
27.12.2018 18:08

M68a95r42t64i22n 75P37o55c64h31m84a86n 6688759552

A Spacilka zas trolli...

+1/0
27.12.2018 15:49

P61e32t58r 47K60r69e56j91č32í67ř 4154618522230

Takže taky trochu pohádkově :-): Byla jednou kvalitní kritička Spáčilová, ale jak šel čas tak ji škaredý kouzelník Zelenka uhranul a chudinka kritička slevovala a slevovala až se úplně zpronevěřila své profesi kritika a byla ochotná omlouvat a chválit i úplný paskvil. Jenže je to moderní pohádka a tak se nenašel žádný princ, který by ji z tohoto uhranutí vysvobodil. A jen prostý , a dle kouzelníka "samé NULY" trpěl a zoufal si i při tak krásných svátcích jako jsou Vánoce..

Mimochodem, I když dostal "Martin" jen o 5% více, tak při porovnání s Žitem je to podle mého názoru pěkná pohádka (dá se na ní podívat i podruhé)..

+12/−1
27.12.2018 14:50

V54á29c56l36a58v 75Z65y33k77á46n 7279786315607

Dobrý večer pane Krejčíř, nejsem filmový kritik, ale nevím proč napadat pí.Spáčilovou ?

Ona vás nutí abyste s ní souhlasil ??

0/−1
27.12.2018 18:07

P44e80t55r 64K35r60e71j78č29í84ř 4374808752720

Pane Zykán, nemusíte se mnou souhlasit tak, jak já nesouhlasím s uvedeným hodnocením od Spáčilové. Naštěstí je svoboda vyjadřování. Problém vydím v to, když tzv. profesionálky si dává růžové brýle na něco, co by s jejím zašlým temperamentem ještě před rokem roztrhala na milimetrové kousky. No a podle reakcí diváků (těch jmenovaných p. Zelenkou) je zřejmě něco "špatně.

Jinak pěkný zbytek roku a snad příští rok to bude lepší ;-D

+1/0
27.12.2018 22:38

P73e58t60r 32K24r11e44j74č57í37ř 4914208312820

Kruci, omlouvám se za pěknou hrubku....

0/0
27.12.2018 22:39

P84e41t67r 39Č19e22r20v75e13n79ý 3116801432355

A to mně zase přijde, že Žito měl daleko uvěřitelnější děj.

Přece jen věřit tomu, že kdokoliv slepý se vydá do světa a neomylně dorazí na správné místo, přičemž dokáže zdolat i náročnou skalní stěnu, která by dala zabrat i horolezci, je poněkud přitažené za vlasy.

+1/0
27.12.2018 18:12

M44a29t55o82u13š 91B74á26r24t12a 2775854844

Žito za padesát? To jsem asi nedokoukal něco jiného...

+10/0
27.12.2018 14:23

P86e53t62r 54Č13e76r86v46e60n54ý 3276681642955

Tak třeba bylo to lepší schováno v té části, kterou jste nedokoukal:-)

+1/0
27.12.2018 17:17

L70i77b59o51r 79R75e10c54h11t53o88r27i56k 3654692385

Vodnikova princezna dostala stejně jako Bohemian Rhapsody... LOL Mirko já tě fakt žeru :-D

+6/0
27.12.2018 14:10

S89t52a33n34i65s23l57a76v 33N93o95v74o88t11n86ý 2273166319959

No ještě sem zapoměli dát tu pohádku o tom kolik lidí ji sledovalo i když to budou mít nepřesné u nás se nikdo nebyl podívat na co se právě díváme v TV. ;-D

+1/0
27.12.2018 14:04

R66a72d32o12m85í39r 84T10u73l36k56a 2203265189

Nechápu, jak jindy tak přísná kritička může paskvil jménem Žito hodnotit tak vysoko8-o. Nesmyslný "děj" s totálními blbostmi, např. za trest propustit někoho ze 7-leté vojny;-D. Hlavní hrdina vykreslen jako chytrolín a spratek nerespektující žádná pravidla a autority (ty tam vlastně nebyly). Trapné výkony většiny herců - o zoufalém podání představitele hl. role snad pochybuje pouze někdo totálně slepý a hluchý. Přehrávající Kříž, pro Lišku už navěky role koktajících debílků, Vilhelmová no comment - to bylo "peklo". K tomu od natočení Kouzelné tety panuje mezi scénáristy představa, že každý král musí být tutově dementní a že neexistuje pohádka bez paní Bohdalové.

A včera Řachanda - už název varoval, že se to nedá dokoukat až do konce. RvRvRvRvRv. Další novější veledíla z tohoto století už radši nezkusím

+25/0
27.12.2018 13:32

J69o12h92a43n98a 82K22o11v35á57ř82o11v20á 5535246365

Pod to se podepisuji.

+1/0
27.12.2018 16:47

V95í59t 98Č96e16r87m66á92k 1494652483302

"K tomu od natočení Kouzelné tety panuje mezi scénáristy představa, že každý král musí být tutově dementní a že neexistuje pohádka bez paní Bohdalové." - Jestli myslíte Nesmrtelnou tetu, tak je zbytečné používat slovo "scénáristé" v množném čísle, protože stačí jméno "Zdeněk Zelenka".

+1/0
27.12.2018 23:13

R29a23d76o87m14í86r 18T52u28l33k18a 2943405259

Díky za opravu - skutečně jsem měl na mysli Nesmrtelnou tetu;-). Jinak diagnóza "Zdeněk Zelenka" začíná být vševypovídající (aspoň pro nás podředné diváky nebo jak nazval ty, co jeho díla neobdivují:-()

+1/0
28.12.2018 11:31

K48a11t74k85a 70M72a90š40k96o20v28á 3115803444988

Pan Zelenka kdesi napsal, že klasické pohádce odzvonilo a diváci ji už v klasickém podání nechtějí. Ale já si to nemyslím. Chci chytrýho čerta z kterého jde strach, a který trestá hříšníky na Zemi konající zlo a ne infantilní čerty, co si šlapou na jazyk a taky hlavního hrdinu, který by zachránil princeznu před drakem a ne typ poety, který by byl dobrý na brnkání s loutnou pod oknem, ale který ani neuzvedne meč. Muzikálové písně asi také nebudou to pravé do české pohádky, vždyť filmová hudba je nádherná pokud je napsaná citlivě a dokáže pozvednout film strašně moc. Prosím, zkuste se vrátit ke klasickému pojetí, nebo raději netočte tyto pitoreskní věci za každou cenu.

+32/0
27.12.2018 13:26

J93i42ř43í 90H80o22n79z93e95k 2324443705187

50% pro žita?a copak vám slíbil zařídit?Rv

+13/0
27.12.2018 13:24

R58o86b63e68r81t 66B86a91l16a77b92á57n 9892323132

V tom včerejším slepém kováři se sice míhaly "inspirace" vším možným, ale nijak mě to nepohoršovalo. Dokoukal jsem to až do konce.

+7/0
27.12.2018 13:17

R58i85c32h52a18r58d 85T88r27e24f27i45l 4531145519510

Dokoukal jsem do konce taky, ale za mně hodně, hodně slabé. Tak 20%.

0/−1
27.12.2018 14:50

M98i64c41h52a42e50l45a 44H93a52n91u25š48o85v10á 2575189305181

Jo a 24.12. na STV1 to bylo ještě lepší:o))))

0/0
27.12.2018 22:00

K72a79t36k22a 31M68a69š49k50o46v22á 3825493644788

Mohl by mi někdo zasvěcenější, nějaká divácká nenula :), říci, kolik finančních prostředků nás stála pohádka Kouzelník Žito a kolik třeba statečný Martin? Nemohlo by to být uváděno jako samozřejmost ke jménu režiséra, za kolik se jaká pohádka natočila?

+8/−5
27.12.2018 13:16

P37e25t47r 89P62a22l51e38č98e25k 3420465134262

Nejsem si zcela jist výkladem toho zákona o povinnosti informovat, ale zkuste České televizi napsat.

+3/0
27.12.2018 14:10

P65a19v24e45l 41Š70v24e85s42t72k81a 3928985989

Nevím proč skoro ve všech moderních pohádkách musí hlavní klaďas být nemotora. Každý královský rádce musí mluvit jako idiot. Všichni strašně přehrávají. Není to podle mě problém herců, ti to zahrají jak chce režisér. A tam asi bude problém. Když to jde u Anděla Páně, tak proč to proboha nejde i jinde. Žita jsem neviděl, ale 25.12. jsem kouknul na Řachandu. A musím říct "zážitek". Přesto, že v tom hrálo spousta dobrých herců, tak katastrofa.

+17/0
27.12.2018 12:54

R32o21b12e37r46t 21K69u62p67k55a 2183658440798

Při Popelce v Rakovníku ( přehlídka amatérských divadelních představení pro dětského diváka ) zasedá dětská porota pod vedením odborníků. Kvůli rozboru a hodnocení. Ale názory dětské poroty nikdo neovlivňuje. A mnohdy se výrazně rozchází s dospělými diváky. Už se někdo dotázal dětí, jak se jim pohádky líbily? My si hodnoťme filmy nám určené. ;-)

+6/0
27.12.2018 12:41

J20i79ř84í 65F53r82o41l32e75c 7515774492917

Wtf, proc bych si nemohl hodnotit pohadku? Trochu diskriminační :-)

+2/0
27.12.2018 13:45
Foto

T94o52m65a95s 62C23a29b27a96k 8875945344439

Tak on i vcelku roztomily Kasparkuv hrobeček u deti propadl. A dovoli si dnes někdo něco Mistrovi vytykat ? Je to chyba deti, ze pohádky našeho genia nepochopily !

+3/0
27.12.2018 15:36

M63i96l62o16s78l95a89v 14J16e56ž16e37k 3194673764551

Režisérovi Zelenkovi se prostě nedáří natočit hezkou českou pohádku. Chyba je ale na straně veřejnoprávní televize, která mu tuto práci již po několikáté zadala a zaplatila, ikdyž je obeznámena, že vesměs všechny Zelenkovi pohádky jsou pro Štědrý večer propadáky.

+28/0
27.12.2018 12:41

J69a33n 86M54r26k26v95i70č91k93a 9463266825328

ČT už konečně prodejte. A koncesionářský poplatky zrušte, ať si podobný "pohádky" točej umělci za svý. Je to rok od roku horší.

+9/−7
27.12.2018 12:35

M83a59r32t89i84n 77Š25u95l54á87k 1456847470451

Veřejnoprávní televize je přežitek bez ohledu na kvalitu pohádek. Navíc vyjde levněji na tři pohádky ročně jít do kina nebo je koupit na DVD než celý rok platit výpalné.

+3/−2
27.12.2018 15:20

P37a86v94e46l 72P57o72s11p50í18š26i66l 7360692218428

Tak tohle hodnocení je velikej úlet... Mirka měla asi mezi štábem Žita hodně kamarádů a známejch a po větší kritice by se už nemohla objevit na žádném rautu, nebo to snad ani neviděla :-PRv

+33/−1
27.12.2018 12:29

A79l17f80r32e95d 83R46u33d88y60s 3588252455

Já si pustil Hrátky s čertem kde hned na začátku Káča konstatuje že chlapi chtěj jen holku o věneček připravit, pak po čertovi žádá aby ženich uměl ženu potěšit a řekne to tak jednoznačně že je jasný jak to myslí, dragoun nařiká že jsme jen nádoby tělesné... Když čert svádí poustevníka pošle mu coby pokušení u rybníka ryšavou, velmi vnadnou rusalku co je nahoře bez a vzápětí mu v knize předvede jiná dáma striptýz (krásu bez závoje). Takže v roce 1956 byli v pohádce méně prudérni než v roce 2018. Ostatně - celý film je o tom jak se dvě teenagerky snaží "o to přijít" - nebo možná princezna - bo Káča střidá kluky a má každej tyden jinýho...

+19/−1
27.12.2018 12:27

M50i68r77o80s67l83a96v 57Š73m68i19ř30á42k 2512165332582

Ach jo, omylem mínus a přitom s vámi na 100% souhlasím ��

0/0
27.12.2018 13:34

R17o14m63a73n 79Z64i62e50g61l90e62r 4157848231420

Paní spacilovou beru jako člověka s přehledem i když s ní někdy nesouhlasím. Ale dát žita a Martina téměř na roveň mi do mysli vkrada myšlenku že filmu vůbec nerozumí nebo je uplacena.

+41/0
27.12.2018 12:25

P37a60v81e39l 44J97e51l72í62n68e21k 5964608888

Pohádka je trapnost nad trapnost, včetně neherce Denise Šafaříka v hlavní roli.

+20/0
27.12.2018 12:24

P54e77t23r 73H80o55r94s50k64ý 9855163378296

A už se někdo zeptal dětí, jak se jim to líbilo?

+7/0
27.12.2018 12:13

J76a30r90o71m59í36r 81P69e60t21l70a34c17h 2444502935623

Děti seděli u počítače......

+3/0
27.12.2018 13:12

M81i13l72a94n 82B76r88o33ž 9383287905714

A vy jste byl na doučování češtiny? Nic ve zlém, ale trochu Vám to ujelo:-), Vy jste určitě seděl s nimi.

+3/0
27.12.2018 14:55

J74i75ř12í 25F31r31o81l89e18c 7835254892387

Hodnotit obe pohadky skoro stejne? No to asi nebude vetsinovy nazor :-)

+34/0
27.12.2018 12:10

M43a17r88t66i46n 15V10i86n81t81r 8420427453107

Tak. V mé sociální bublině se zatím všichni shodli, že Žito byla hrozná pohádka (nedokoukali jsme ji) a naopak O zakletém králi (...) byla docela pěkná a povedená.

+16/0
27.12.2018 12:14

M41a66r42e41k 44K19a94l84i19n54a 3139844615598

A co vlastně bylo tak strašného?

0/−1
27.12.2018 12:16

M84a77r66t23i44n 60V74i86n31t86r 8330277143887

Pokud jde o mě, já bych ji i dokoukal, ale byl jsem přehlasován asi 4:1. :)

Někomu nejvíc vadila prý zbytečně se pitvořící Vilhelmová, někomu to, že se tam zpívalo, někdo to shrnul jen jako hloupost a jiní dva to shrnuli jen vulgárním výrazem.

Mně osobně připadal ten děj hrozně našroubovaný na zamýšlený následek, kdy se děj posunoval zamýšleným cílem i za cenu nesmyslností. Nejvíc mě bil do očí ten "trest" v podobě propuštění z armády.

+12/0
27.12.2018 12:22

Najdete na iDNES.cz