Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

R69o57m86a65n 32Z52i95e13g56l12e23r 4767748951660

Paní spacilovou beru jako člověka s přehledem i když s ní někdy nesouhlasím. Ale dát žita a Martina téměř na roveň mi do mysli vkrada myšlenku že filmu vůbec nerozumí nebo je uplacena.

+41/0
doporučit
27.12.2018 12:25

J31i77ř46í 11F38r48o70l78e79c 7275424322267

Hodnotit obe pohadky skoro stejne? No to asi nebude vetsinovy nazor :-)

+34/0
doporučit
27.12.2018 12:10

K36a49t18k95a 40M88a51š94k39o63v76á 3985293344818

Pan Zelenka kdesi napsal, že klasické pohádce odzvonilo a diváci ji už v klasickém podání nechtějí. Ale já si to nemyslím. Chci chytrýho čerta z kterého jde strach, a který trestá hříšníky na Zemi konající zlo a ne infantilní čerty, co si šlapou na jazyk a taky hlavního hrdinu, který by zachránil princeznu před drakem a ne typ poety, který by byl dobrý na brnkání s loutnou pod oknem, ale který ani neuzvedne meč. Muzikálové písně asi také nebudou to pravé do české pohádky, vždyť filmová hudba je nádherná pokud je napsaná citlivě a dokáže pozvednout film strašně moc. Prosím, zkuste se vrátit ke klasickému pojetí, nebo raději netočte tyto pitoreskní věci za každou cenu.

+32/0
doporučit
27.12.2018 13:26

M95i75l49o27s64l59a50v 26J94e36ž36e76k 3304863174841

Režisérovi Zelenkovi se prostě nedáří natočit hezkou českou pohádku. Chyba je ale na straně veřejnoprávní televize, která mu tuto práci již po několikáté zadala a zaplatila, ikdyž je obeznámena, že vesměs všechny Zelenkovi pohádky jsou pro Štědrý večer propadáky.

+28/0
doporučit
27.12.2018 12:41

P15a20v73e86l 29P61o15s80p43í16š24i36l 7480812338398

Tak tohle hodnocení je velikej úlet... Mirka měla asi mezi štábem Žita hodně kamarádů a známejch a po větší kritice by se už nemohla objevit na žádném rautu, nebo to snad ani neviděla :-PRv

+33/−1
doporučit
27.12.2018 12:29

R29a46d96o83m50í91r 14T60u76l98k90a 2113135619

Nechápu, jak jindy tak přísná kritička může paskvil jménem Žito hodnotit tak vysoko8-o. Nesmyslný "děj" s totálními blbostmi, např. za trest propustit někoho ze 7-leté vojny;-D. Hlavní hrdina vykreslen jako chytrolín a spratek nerespektující žádná pravidla a autority (ty tam vlastně nebyly). Trapné výkony většiny herců - o zoufalém podání představitele hl. role snad pochybuje pouze někdo totálně slepý a hluchý. Přehrávající Kříž, pro Lišku už navěky role koktajících debílků, Vilhelmová no comment - to bylo "peklo". K tomu od natočení Kouzelné tety panuje mezi scénáristy představa, že každý král musí být tutově dementní a že neexistuje pohádka bez paní Bohdalové.

A včera Řachanda - už název varoval, že se to nedá dokoukat až do konce. RvRvRvRvRv. Další novější veledíla z tohoto století už radši nezkusím

+25/0
doporučit
27.12.2018 13:32

P74a73v52e55l 91J93e18l60í94n75e24k 5444468318

Pohádka je trapnost nad trapnost, včetně neherce Denise Šafaříka v hlavní roli.

+20/0
doporučit
27.12.2018 12:24

P53a35v89e55l 53Š13v47e11s50t20k10a 3638285689

Nevím proč skoro ve všech moderních pohádkách musí hlavní klaďas být nemotora. Každý královský rádce musí mluvit jako idiot. Všichni strašně přehrávají. Není to podle mě problém herců, ti to zahrají jak chce režisér. A tam asi bude problém. Když to jde u Anděla Páně, tak proč to proboha nejde i jinde. Žita jsem neviděl, ale 25.12. jsem kouknul na Řachandu. A musím říct "zážitek". Přesto, že v tom hrálo spousta dobrých herců, tak katastrofa.

+17/0
doporučit
27.12.2018 12:54

A35l52f61r23e78d 40R53u48d62y95s 3368412445

Já si pustil Hrátky s čertem kde hned na začátku Káča konstatuje že chlapi chtěj jen holku o věneček připravit, pak po čertovi žádá aby ženich uměl ženu potěšit a řekne to tak jednoznačně že je jasný jak to myslí, dragoun nařiká že jsme jen nádoby tělesné... Když čert svádí poustevníka pošle mu coby pokušení u rybníka ryšavou, velmi vnadnou rusalku co je nahoře bez a vzápětí mu v knize předvede jiná dáma striptýz (krásu bez závoje). Takže v roce 1956 byli v pohádce méně prudérni než v roce 2018. Ostatně - celý film je o tom jak se dvě teenagerky snaží "o to přijít" - nebo možná princezna - bo Káča střidá kluky a má každej tyden jinýho...

+19/−1
doporučit
27.12.2018 12:27

J20i84ř11í 18H35o56n67z39e33k 2734113545587

50% pro žita?a copak vám slíbil zařídit?Rv

+13/0
doporučit
27.12.2018 13:24

M58a37t71o12u44š 90B39á89r90t68a 2335624304

Žito za padesát? To jsem asi nedokoukal něco jiného...

+10/0
doporučit
27.12.2018 14:23

P66e90t98r 85K37r59e27j70č12í89ř 4644198912370

Takže taky trochu pohádkově :-): Byla jednou kvalitní kritička Spáčilová, ale jak šel čas tak ji škaredý kouzelník Zelenka uhranul a chudinka kritička slevovala a slevovala až se úplně zpronevěřila své profesi kritika a byla ochotná omlouvat a chválit i úplný paskvil. Jenže je to moderní pohádka a tak se nenašel žádný princ, který by ji z tohoto uhranutí vysvobodil. A jen prostý , a dle kouzelníka "samé NULY" trpěl a zoufal si i při tak krásných svátcích jako jsou Vánoce..

Mimochodem, I když dostal "Martin" jen o 5% více, tak při porovnání s Žitem je to podle mého názoru pěkná pohádka (dá se na ní podívat i podruhé)..

+12/−1
doporučit
27.12.2018 14:50

J70a11n 95L28i87b22i33c80h 9932218895923

Autorka recenze zjevně Žita neviděla nebo patří do štábu, neb tomu paskvilu dát 50 procent může jen slepý a hluchý nebo někdo uplacený.

+9/0
doporučit
27.12.2018 16:10

R90o49b15e30r93t 41B83a72l36a10b48á33n 9862733942

V tom včerejším slepém kováři se sice míhaly "inspirace" vším možným, ale nijak mě to nepohoršovalo. Dokoukal jsem to až do konce.

+7/0
doporučit
27.12.2018 13:17

P41e87t35r 80H47o35r98s11k28ý 9895723148736

A už se někdo zeptal dětí, jak se jim to líbilo?

+7/0
doporučit
27.12.2018 12:13

L18i42b19o14r 74R46e65c36h30t96o69r70i76k 3174642445

Vodnikova princezna dostala stejně jako Bohemian Rhapsody... LOL Mirko já tě fakt žeru :-D

+6/0
doporučit
27.12.2018 14:10

R10o57b94e10r48t 38K49u16p84k18a 2553648500138

Při Popelce v Rakovníku ( přehlídka amatérských divadelních představení pro dětského diváka ) zasedá dětská porota pod vedením odborníků. Kvůli rozboru a hodnocení. Ale názory dětské poroty nikdo neovlivňuje. A mnohdy se výrazně rozchází s dospělými diváky. Už se někdo dotázal dětí, jak se jim pohádky líbily? My si hodnoťme filmy nám určené. ;-)

+6/0
doporučit
27.12.2018 12:41

K12a13t68k78a 97M27a66š38k28o21v36á 3385143664388

Mohl by mi někdo zasvěcenější, nějaká divácká nenula :), říci, kolik finančních prostředků nás stála pohádka Kouzelník Žito a kolik třeba statečný Martin? Nemohlo by to být uváděno jako samozřejmost ke jménu režiséra, za kolik se jaká pohádka natočila?

+8/−5
doporučit
27.12.2018 13:16

J21a76n 57M90r46k82v88i24č19k73a 9693136695968

ČT už konečně prodejte. A koncesionářský poplatky zrušte, ať si podobný "pohádky" točej umělci za svý. Je to rok od roku horší.

+9/−7
doporučit
27.12.2018 12:35

V89á37c20l70a79v 92K66o66v18á38ř 9652260439293

Dcera sice vyhodnotila, ale asi po 10 minutách chtěla televizi přepnout na Prima Zoom. A jen tak mimochodem se mne zeptala, proč ten princ mluví jako holka.

+3/0
doporučit
27.12.2018 20:00

V75á88c21l10a44v 49K56o96v78á16ř 9582650289243

Paní Spáčilová s Žitem hodně ujela. Holt jednou začneme senilnět všichni!

+2/0
doporučit
27.12.2018 19:55

M53a69r34e57k 62Š67k31o31d98a 4276424855441

Nás nejvíc zaujalo, jak hlavní postavy z veledíla Žito, okamžitě těžkým kalibrem reagují na kritiku. Jak "hvězda Ulice", tak "mladý Neckář".

+1/0
doporučit
30.12.2018 8:46

M53a19r49t62i79n 65P54o94c42h84m57a13n 6358579432

A Spacilka zas trolli...

+1/0
doporučit
27.12.2018 15:49

S39t40a64n31i36s48l51a64v 67N41o68v80o60t54n66ý 2213816119629

No ještě sem zapoměli dát tu pohádku o tom kolik lidí ji sledovalo i když to budou mít nepřesné u nás se nikdo nebyl podívat na co se právě díváme v TV. ;-D

+1/0
doporučit
27.12.2018 14:04

Najdete na iDNES.cz