Z natáčení dokumentu V síti

Z natáčení dokumentu V síti | foto: Hypermarket Film

Film o zneužívání dětí na internetu V síti vidělo 111 tisíc lidí

  • 12
Dokument V síti přepisoval historii. Svědectví o zneužívání dětí na internetu přivedlo za první víkend do kin víc než 111 tisíc diváků, tudíž podle distribuční společnosti Aerofilms překonalo jak dosud nejúspěšnější český dokument Trabantem do posledního dechu, tak zahraniční portrét Michaela Jacksona.

Cestopis Trabantem do posledního dechu odstartoval v kinech s návštěvností 18 530 diváků, životní příběh zpěváka nazvaný Michael Jackson’s This Is It zlákal za svůj první víkend 91 824 fanoušků.

Už premiérové výsledky napovídají, že novinka V síti aspiruje na nejúspěšnější český dokument v kinech vůbec, podle čísel Unie filmových distributorů našla dokonce 115 tisíc zájemců.

Z trůnu tak může brzy sesadit dlouholetého krále domácí dokumentární tvorby, film Občan Havel, který v kinodistribuci v souhrnném počtu vidělo přes 163 tisíc diváků.

S hodnotami kolem 111 tisíc návštěvníků začínaly v českých kinech i takové hrané hity jako americký Avatar nebo retro Jana a Zdeňka Svěrákových Po strništi bos. Napříč žánry si V síti připsalo devátý nejlepší start českého titulu za posledních dvacet let.

Sociální experiment V síti sleduje, jak tři herečky dětského vzhledu, které se vydávají za dvanáctileté školačky, komunikují na internetu se sexuálními predátory. Vedle mládeži nepřístupného díla vznikla i jeho „měkčí“ verze pro školáky.