Umřeš smíchy!

Bratři Wayansovi a jejich tým jsou zpět. Třetí pokračování hororové komedie Scary Movie opět přímočaře útočí na bránici diváků i poslední hollywoodské hity. Na plátně se objeví například Anna Farisová, Pamela Andersonová, Jenny McCarthyová, Charlie Sheen a Leslie Nielsen.

Hrdinka filmu Cindy Campbell úspěšně dokončila školu a pracuje jako televizní redaktorka a moderátorka. V rámci investigativní žurnalistiky se setkává s opravdu záhadnými případy: odhaluje zvláštní kruhy v obilí, setkává se s mimozemskými tvory, řeší problém se smrtícími videokazetami, poznává děti s podivnýma očima a dokonce zažije honičku s Michaelem Jacksonem.

A aby toho nebylo málo, dozví se, že ona je tou vyvolenou, která musí pomoci americkému prezidentovi zachránit Spojené státy a s tím i celý svět před invazí vetřelců z vesmíru.

Pokračování snímku si nepokrytě bere na mušku nejúspěšnější filmy včetně Pána prstenů, Harryho Pottera, Matrixu či hororového dramatu Ti druzí.

Režie třetího dílu se ujal odborník na bláznivé komedie David Zucker, tvůrce filmů Připoutejte se, prosím a Bláznivá střela. První díl mu prý připadal zábavný. Když viděl variace hororových filmových hitů, poznal v nich mnoho scén, které si přímo říkaly o to, aby se staly terčem satiry či parodie. "Byl jsem si jistý, že dokážeme natočit velmi zábavný film, když je obrátíme vzhůru nohama," uvedl.

Ke spolupráci Zucker přizval například kameramana Marka Irwina, který pracoval na filmech Moucha, Blbý a blbější, Vřískot a Upír v Brooklynu. Své udělal i odborník na speciální efekty Stuart Robertson, držitel Oscara a spolupracovník filmů Terminátor 2, Oheň, Smrtonostná past 2, Smrt jí sluší, Propast a Predátor.

V menších rolích se na plátně objeví také zpěvačka Macy Gray a rapeři Metod Man a RZA.

Scary Movie 3 
(USA 2003)

režie

David Zucker

scénář

Shawn Wayans
Marlon Wayans

kamera

Mark Irwin

hrají Pamela Anderson
Jenny McCarthy
Marny Eng
Charlie Sheen
Simon Rex
Anna Faris
Regina Hall
Leslie Nielsen
hudba

Fat Joe
James L. Venable

původní název Scary Movie 3
délka 84 minut
žánr hororová komedie

Scary Movie 3 - premiéry

kina 25. března 2004

Scary Movie 3 si tentokrát bere na mušku nejúspěšnější filmy tohoto roku: Pána prstenů, Harryho Pottera, Kruh, Matrix, ale i Znamení či hororové drama Ti druzí. Vedle osvědčeného hereckého obsazení se ve vedlejších rolích objeví mnoho hollywoodských hvězd.