V seriálu si zahráli i Radoslav Brzobohatý a Jana Hlaváčová.

V seriálu si zahráli i Radoslav Brzobohatý a Jana Hlaváčová. | foto: fdb.cz

V „únorovém“ seriálu Rodáci si zahrál i Roden. Poslal komunisty do Moskvy

  • 69
V titulcích seriálu Rodáci, který se v dubnu vrátí na televizní obrazovky skrze TV Barrandov, divák najde desítky špičkových herců. Podívejte se, co odvážného si v jedné ze scén zakřičel držitel Českého lva Karel Roden.

Televizní pocta, natočená ke "čtyřicátinám" února 1948, přilákala či spíše připoutala taková jména jako Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková, Petr Štěpánek, Stanislav Zindulka, Ilja Prachař, Jan Přeučil, Jaroslav Satoranský, Vilma Cibulková, Pavel Zedníček, František Němec, Václav Postránecký, Jiří Bartoška, Boris Rösner, Miroslav Donutil, Valérie Zawadská, Jana Švandová či Otakar Brousek st. (další jména a více podrobností najdete zde).

Hlavní roli ztvránil začínající herec Jan Šťastný, v posledních měsících známý především jako doktor Frynta ze seriálové Ordinace v růžové zahradě. Pozorný divák si v závěru ukázky může všimnout i rváče v modré košili. Tím není nikdo jiný než Jiří Macháček, herec a frontman kapely Mig 21.

"Dnes už se na to budeme dívat s odstupem, což může být vcelku zajímavá zkušenost," řekl v pondělí režisér Jiří Adamec iDNES.cz. Připomínání starých uměleckých hříchů podle něj není  nic proti ničemu.