Z pohádky Tři bratři

Z pohádky Tři bratři | foto: Bioscop

Na Štědrý večer opakuje Nova pohádku Tři bratři, Prima film Sám doma

  • 48
Štědrý večer na Nově bude patřit repríze pohádky Tři bratři v režii Jana Svěráka, kde hlavní role ztvárnili Tomáš Klus, Vojta Dyk a Zdeněk Piškula. Během dne se vystřídají příběhy S čerty nejsou žerty, Princezna se zlatou hvězdou nebo Řachanda.

Vánoční program Novy dále obsáhne tradiční české pohádky Z pekla štěstí 1 a 2, Tři veteráni, Za humny je drak, S čerty nejsou žerty nebo Nebojsa. Chybět nebude ani ruský Mrazík, z animovaných pohádek se objeví Shrek 2, Hledá se Nemo nebo Kráska a zvíře.

Tematický kanál Nova Cinema se zaměří na komedie jako Vánoční prázdniny, Dokonalý gentleman, Nesvatbovi, Šéfové na zabití či Prostě sexy, na dojemné příběhy včetně Zaříkávače koní i na animované filmy, kam spadají Polární expres, Letadla nebo Ukradené Vánoce Tima Burtona.

Na poslední den v roce Nova zařadí speciál Tvoje tvář má známý hlas – Silvestr z karavanu. Ondřej Sokol a Aleš Háma provedou tím nejlepším z páté řady show a ukážou, jak vypadá jejich vlastní silvestrovská oslava.

Tradice se drží rovněž Prima, která na Štědrý den odvysílá filmy Hotel Transylvánie, Kristián, Dařbuján a Pandrhola či O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Večer s nadílkou tu bude opět patřit filmové komedii Sám doma, následující dny Prima uvede Pyšnou princeznu i Hrátky s čertem,

Hlavním programem silvestrovského večera bude záznam koncertu Český mejdan s Impulsem, na kterém vystoupí Mirai, Xindl X, Jelen či Michal David. Stanice zařadí i sestřih z letošní soutěže Česko Slovensko má talent a Prima Partičku, o půlnoci zahájí nový rok filmem Komici s.r.o. The Tour.