VIDEO: Kina vedle festivalových vítězů otevře Viggo Mortensen

  • 0
Zatímco multiplexy s otevřením váhají, dokud nebude povoleno občerstvení v sále, pro jiná kina, vesměs jednosálová, už se chystá nabídka. Společnost Aerofilms nasadí hned v prvním týdnu po znovuotevření sálů režijní debut herce Vigga Mortensena Ještě máme čas.

Aerofilms dále uvede slovenský film Služebníci, jenž zvítězil na Febiofestu, a v rámci předpremiér na omezenou dobu i vítěze Berlinale, snímek Smolný pich aneb Pitomý porno.

Oba festivaloví laureáti jsou připraveni ke startu hned v očekávaném termínu opětovného zprovoznění kin 24. května, Mortensenův příběh otce a syna, v němž si režisér mladšího z hrdinů také zahrál, zahájí svou pouť 27. května. Letní náladu pak slibuje Přípitek, jejž sami jeho tvůrci označili za „francouzskou komedii, ale vtipnou“.

„Diváci našich filmů je mají rádi stejně jako my. Rozhodli jsme se proto na nic nečekat a do kin uvést rovnou největší festivalové a herecké kalibry. Věříme totiž, že lidé návrat k velkému plátnu i přes trochu nepohodlí ocení,“ doufá ředitel Aerofilms Ivo Andrle. 

Pro diváky kromě roušek a rozestupů bude návštěva kina znamenat povinnost se evidovat a mít negativní test na covid-19. Ukázku z Mortensenova filmu Ještě máme čas najdete na videu.