Emma Corrinová při natáčení seriálu Koruna (2019)

Emma Corrinová při natáčení seriálu Koruna (2019) | foto: © Netflix

Přituhuje, do seriálu The Crown vstoupí princezna Diana a Železná lady

  • 8
Seriál The Crown (Koruna), ověnčený třemi Zlatými glóby, vstupuje nedělním večerem do své čtvrté a podle kuloárů zatím nejvyhrocenější řady. Kronika událostí ze dvora britské panovnice Alžběty II. totiž dojde k princezně Dianě.

Podle britského tisku může být premiérové pokračování dosud vůbec nejzajímavější sérií projektu, za nějž Netflix sklízí uznání již od roku 2016.

„Nikdo se vám nebude líbit, začnete možná dokonce nenávidět celý rod Windsorů, současnou královnu nevyjímaje,“ naznačují tvůrci, že se všechny postavy podepíší na osudu Diany Spencerové.

Emma Corrinová při natáčení seriálu Koruna (2019)

Kritikové na seriálu z dílny scenáristy Petera Morgana oceňují, že je sestaven ze silných samostatných epizod, místo aby podle běžných zvyklostí jejich provázanost uměle nastavoval. A také vysoce hodnotí hereckou sestavu, do níž přibudou nové slibné tváře.

Princeznu Dianu hraje Emma Corrinová, která nedávno prošla našimi kiny v komedii Problémissky, kontroverzní premiérku Margaret Thatcherovou přezdívanou Železná lady ztvárnila Gillian Andersonová, která tu od své hrdinky z cyklu Akta X výrazně změnila podobu. 

Princ Charles v podání Joshe O’Connora bude i po sňatku udržovat milostný poměr se vdanou Camille Parker Bowlesovou, již představuje  Emerald Fennellová, a na svém místě zůstávají Olivia Colmanová coby Alžběta II. i její manžel princ Philip, jehož hraje Tobias Menzies.

Královská kronika, kterou si Morgan předem rozvrhl do šesti řad, patří k nejnákladnějším dílům Netflixu, každá série stojí kolem 130 milionů dolarů. Náleží však také k nejoblíbenějším, k jejím fanouškům se hlásí několik členů zobrazované královské rodiny včetně současné vladařky.