Hrdinové Teorie velkého třesku

Hrdinové Teorie velkého třesku | foto: Prima CoolMetro.cz

Teorie velkého třesku jde do finále. Kolik berou herci a kolik dabéři?

  • 92
Stanice Prima Cool od pondělí nasadí premiérovou, v pořadí dvanáctou a poslední řadu seriálu Teorie velkého třesku, která v Americe již běží. Podle tvůrců by zábavný příběh vědátorů a jejich lásek měl skončit stylově skutečným „velkým třeskem“.

Finále předvede, že ani manželství nemusí znamenat konec kotrmelců. Hned po svatbě se Sheldon ujme plánování, čímž Amy přivede do stresu. Leonardův sen o rozšíření rodiny zase narazí na reakci Penny. Jejich indický kamarád Raj má schůzku s dívkou, kterou mu dohodil otec, Howard se drze převleče za Sheldona a jeho žena Bernardette proniká do tajů akčních her.

Teorie velkého třesku měla premiéru 24. září 2007 a rázem se stala kultem, navíc drží rekord za nejvíce epizod ze všech sitkomů natáčených na více než jednu kameru v dějinách televize; vzniklo jich 280. 

Producenti chtěli ještě 13. a 14. sérii, ale proti se postavil jediný, zato klíčový herec, Jim Parsons v roli Sheldona. Když odmítl i 50 milionů dolarů za obě řady, musel projekt skončit.

Mimochodem postupně se hlavní herci, k nimž patří Johnny Galecki, Melissa Rauchová, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Kaley Cuocoová a Mayim Bialiková, vypracovali až k částce od pěti do devíti set tisíc dolarů za epizodu. Čeští dabéři postav si spočítali, že jejich honorář činí za jeden díl asi čtyři sta korun.

V závěrečné sérii navážou astrofyzik Neil deGrasse Tyson nebo vědec Bill Nye na své slavné předchůdce včetně Stephena Hawkinga. Jen seriálové dítě Howarda a Bernardette tvůrci asi opět neukážou: jako hold Carol Ann Susiové, která rovněž mimo obraz hrála Howardovu matku a v roce 2014 zemřela.

Díky úspěchu Teorie velkého třesku vznikl odvozený seriál Malý Sheldon a panují dohady, že na jiném odvozeném cyklu již producent Chuck Lorre  pracuje.  Mimochodem právě Lorre se pokusil zasáhnout proti nelegální běloruské kopii, seriálu Teoretici, ale nakonec ji ukončili sami tamní herci.