Jiří Bartoška při natáčení Teorie touhy

Jiří Bartoška při natáčení Teorie touhy | foto: CinemArt

Hlavně se pevně obejmout. Z Teorie tygra přešel Bartoška k Teorii touhy

  • 5
Tvůrci úspěšné komedie Teorie tygra točí novinku Teorie touhy, v níž se vedle režiséra Radka Bajgara vrátí i herec Jiří Bartoška. Film je slovy tvůrců určený „všem párům se smyslem pro humor“ .

Teorie touhy sleduje pět manželských dvojic, jež chtějí vzkřísit vášeň pomocí kurzu párového terapeuta v luxusního resortu, který vlastní právě Bartoškův hrdina. 

Duchovní guru v podání Vojtěcha Kotka razí metodu, že partnerské štěstí stojí na pevném objetí, leč manželům, jež si zahrají Lenka Vlasáková a Stanislav Majer, se až příliš pevný stisk může vymstít. Dvojici podivných kriminalistů ztělesní Jana Plodková a Radek Holub.

Jiří Bartoška při natáčení Teorie touhy

Podle Bajgara půjde opět o komedii, a to s menší dávkou smutku, než měl ve zvyku. „Jak stárnu, vidím to laskavěji, všechny páry dopadnou dobře,“ slíbil režisér. „Ve filmu je patnáct skoro rovnocenných rolí, složité bylo vyladit hereckou partu, aby se lidské typy neopakovaly,“ dodal s tím, že natáčení navíc zabere spoustu času, který chce trávit s lidmi, jež má rád.

Vlasáková oceňuje na Teorii touhy hledání, jak žít v dlouhodobém vztahu a přitom si zachovat svobodu, Kotek zase lehkost a inteligentní humor. Sám zavedl rituál, kdy se před každým natáčeným obrazem všichni společně pevně obejmou, a hodlá jej rozšířit po celém světě.

Premiéra Teorie touhy v kinech se plánuje na 28. října.