Diskuse k článku

RECENZE: Na vlastním pohřbu. Jak vytrhnout Marii Poledňákové stoličku

Udělat ze slabé knižní detektivky Ten, kdo tě miloval stylovou duchařskou komedii, to chce odvahu. Zvláště když autorka předlohy nosí slavné jméno Marie Poledňáková.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L39u80c95i81e 71P62f37e66i32f44e61r85o17v22á 1455609592290

Teda nejsem si jistá jestli paní Spáčilová byla vůbec na filmu (60%???) - a jen malá oprava: Vanda splachuje do záchodu roztrhaný pas Iriny, takže se tam objeví její fotka a né manžela :-/. Jinak nic blbějšího už jsem dlouho neviděla, prvoplánové vtipy mě nepobavily (šlápnout si na tkaničku a spadnout? hahaha ;-(). No, asi takhle, pokud se někdo odváží, dá 200,- Kč za lístek do kina, tak doporučuju - netahat s sebou děti a vzít si sebou flašku, protože pak je možnost, že to přežijete.

0/0
22.11.2018 9:13

M18a28r28t34i33n 30M88u89s60i91l 4180391613101

Holubice v hlavní roli a pro mě je to uzavřené. Tak Marie, třeba příště.

0/0
5.11.2018 6:32

T74o88m10á56š 44T85a80t75í32č19e18k 5110782440378

Sakra, cítím tendenčnost. Ale nechce se mně pátrat, z jakého důvodu režisérovi - nebo přímo tomuto filmu - tak fandí.

+1/0
4.11.2018 20:15

T65o12m63á56š 66T72a47t51í21č56e71k 5610812710768

*Mirka

0/0
4.11.2018 20:15

V73í23t 14Č98e85r42m32á44k 1134252423372

Je to samozřejmě její utajený nemanželský syn, kterého už jako kojence svěřila pěstounům manželům Pachlovým, ale přesto nad ním celý život drží ochrannou ruku.

+3/0
4.11.2018 21:58

T52o94m25á25š 29T19a55t33í36č16e74k 5150432110518

;-D;-D;-D

Baví mě diskuse. Kam se hrabou na lidový humor filmy!

;-D;-D;-D

+1/0
4.11.2018 22:02

M58i45l87o24š 28B92r60a42d43í86k 3736449517338

Já jsem čekal tak 40. To se divím, že by Mirka začala snižovat laťku?

+1/0
4.11.2018 14:55

M78i29r52o51s40l20a98v 25K40a55š41p71a25r 3522477171391

Musím se Mirky zastat, zhodnotit průměrný či lehce nadprůměrný film není žádný med. Jinak na ni dám, škvár třeba odhalí naprosto přesně, viz Když draka bolí hlava.

+20/0
4.11.2018 13:27

M93a51r40t80i85n 67S37e27d18l58á44č82e80k 1410459200804

Tak Poledňákové poslední "díla" stojí opravdu za to...8-o8-o8-o

+8/−2
4.11.2018 13:17

S12t36a55n62i91s70l40a58v 29K56r67e86j30c44a88r 6957796443504

Je to smutné ale, asi autorskorežiserské stehno má své dno. Není to jen případ paní Polednákové ale i Trošky. Je smutné, že kdysi úspěšní guruové televizní tvorby dnes hledají v pro ně nevlídných končinách. kdo ví , zda za to může zmněna státního režimu nebo jen vyčpělý autorský prach. Je to škoda, zvláště pokud není v ČR autor a režiser Stoliček a Polepšoven 21.století, ale vyrábíme jen ............. žánr . ;-)

+5/0
4.11.2018 13:31

J98i92r97i 42K83u23c22e12r49a 5797560746982

za mínus se upřímně omlouvám :-(

+1/0
4.11.2018 13:43

M36a15r71t44i80n 82S41e59d69l49á36č48e79k 1580309370984

OK;-)

+1/0
4.11.2018 13:49

M84a61r10t69i81n 19D38o22l77e77ž57a38l 7188488981928

Tak teď jsem na rozpacích - Bohemian Rhapsody mělo v recenzi taky 60 %. Asi počkám na hodnocení na ČSFD, zda to překoná 94 %.

+8/0
4.11.2018 12:31

P86e92t39r 27T60ř98e61b19e48š33k57a 5157457422628

ČSFD taky není nějak objektivní měřítko. I tam se často nestačím divit.

+11/−1
4.11.2018 13:35

R33a61d48i59m 43K84a79l17a41s 2440936562951

Od dob, kdy k registraci není nutný alespoň základní test filmového přehledu, nastal úpadek této databáze.

+2/0
4.11.2018 15:16

L67u46c13i48e 66V92y37k34y56s90a55l65á 5214466876464

K registraci ani k základnímu hodnocení filmů počtem hvězdiček Vámi zmiňovaný test nebyl nikdy (nebo min. od roku 2010, kdy jsem se na čsfd zaregistrovala) potřeba. Test je třeba splnit, pokud chcete i komentovat.

Co se tedy týče udělených procent jednotlivým filmům, situace je už řadu let stejná.

+1/0
8.11.2018 20:22

J62i96r47i 77K20u85c65e84r87a 5847550506712

považovat čsfd za směroplatné???

+2/0
4.11.2018 13:43

M62i31r47o27s64l31a40v 43M62i93č76á75n 5489978150579

lepší, jak jedna Spáčilová

+2/−7
4.11.2018 14:27

J14i76ř73í 43J28u94r81s96a 4184286575604

Nóóóó, já jsem ji taky zpočátku neměl moc rád, když mi strhala pár oblíbených filmů. S odstupem času ale zjišťuju, že Mirka je naše nejlepší, i když svérázná, kinokritička.

+15/0
4.11.2018 15:24

D46a62n77i18e81l 83M84a37g34n28u93s 4803655164287

Souhlas, prošel jsem úplně stejným vývojem.

0/−1
4.11.2018 20:13

L43e53n10a 43P46á67t79k40o79v77á 8761373434359

Ano, přesto mám pocit, že tak nějak fandí českému filmu tj. není k němu tak kritická jako ke zbytku produkce

0/0
5.11.2018 14:43

P64a30v55e13l 81K81a26f40k97a 8674663231305

ČSFD jede ve vlnách. Když prvních pár desítek diváků označí film jako dobrý, tak už to pak ostatní hodnotí taky tak.

+3/0
4.11.2018 14:33

M29a79r57t78i61n 62D88o62l62e64ž27a23l 7238778821478

No samozřejmě, že když film hodnotí tisíce lidí, tak vliv subjektivity oproti 1 recenzentce se dost snižuje. Navíc pokud si vytvoříte profil, tak si můžete nastavit "spřízněné duše" a v recenzích se vám pak prioritně zobrazují vám blízké typy recenzentů. Takže ano, čsfd je pro mě rozhodně více "směroplatné".

+3/0
4.11.2018 14:44

J37i13ř17í 56R92a97š63k73a 5343624330468

Nespletl jste si ten výraz se slovem směrodatné?;-)

+1/0
9.11.2018 11:51

J27i22ř11í 75N79e53u59m20e10i30s96t74e80r 2462125663901

Standardních 60 plus omáčka. To je vážně nuda. To už si radši poslechnu Odvážné palce na Radiu jedna.

+1/−6
4.11.2018 11:59

V84á67c68l47a57v 60Z39e62l16e72n35k80a 5935158363

60 :-)

+3/0
4.11.2018 10:59

A98n64t26o44n52í25n 47N43e34b32u36ž37e81l20s80k22ý 7605619166430

Tak se tedy podívám, po slibné recenzi :-)

+6/0
4.11.2018 9:33

Najdete na iDNES.cz