Václav Kopta s moderátory v pořadu Tajemství těla | foto: ČT

TELEVIZIONÁŘ: Nač máme kostrč a mužské bradavky, zjistí Tajemství těla

  • 5
Třikrát během letošního února si zábavně vzdělávací pořad Tajemství těla připsal post sobotní jedničky, tedy nejsledovanějšího titulu celého večera. Tehdy se odvysílaly čtyři jeho epizody, dneska se na ČT 1 objeví další premiérový díl, který odhalí účel zdánlivých zbytečností lidské existence.

Například k čemu nám vlastně slouží kostrč, nač v sobě ještě nosíme slepé střevo nebo jakou záhadnou funkci plní mužské bradavky. Oba průvodci zůstávají na svých místech, Petr Vacek otestuje odolnost své kůže a Martin Dejdar změří síly se stopovacím psem; navíc tvůrci opět slibují pokusy, které lze provést v teple domova na vlastní tělesné schránce a vlastní riziko. 

Ovšem tentokrát bude mít pořad silnějšího soupeře než minule povadlou Chart Show, proti soutěži Tvoje tvář má známý hlas mu třeba nepomůže ani ohromující zjištění, že v našich střevech si lebedí dvěstěkrát více bakterií, než kdy žilo lidí na Zemi. 

V každém případě se dva finalisté sobotní sledovanosti jeví dost jasně, doprovodí je nejspíš Polda II – a málokdo si všimne, že ČT art věnuje večerní blok Martě Kubišové, která právě absolvovala pětasedmdesátiny i poslední koncert. Na druhé straně je příjemné vědět, kdo zůstává mimo hru na největší legraci.

Další tipy z televizního programu