Ze seriálu Polda

Ze seriálu Polda | foto: Prima TV

TELEVIZIONÁŘ: Kosmo, Polda, Tvář. Televizní souboj tří různých galaxií

  • 4
Podzimní válka stanic vejde v neděli do poslední bitvy, hodí se tedy lehká rekapitulace. První padlí: Master Chef musel povolat na pomoc Výměnu manželek a už se vysílá jen jednou týdně, Jetelín se (dočasně) stáhl, podobně Pevnost Boyard si dává pauzu během vysílání konkurenční StarDance.

Tradiční vítězové: Tvoje tvář má známý hlas, Ordinace, Všechnopárty, StarDance jsou zpět na svých číslech. Noví vítězové: Rapl vládne pondělkům. Rekordy: nulové, hranice dvou milionů diváků se zatím žádný pořad ani nedotkl.

A tip na zítřejší start dvou premiér? Teenageři zůstanou věrní ukřičené imitátorské Tváři. Dříve narození zkusí neuspěchanou poklidnou krimi Polda, v níž se hrdina Davida Matáska probudí do současnosti z blahých dob bez mobilů, navigací, úřednického rojení.

A satira Kosmo spraví náladu těm, kdo by od obrazovky chtěli k zábavě přidat i kus odvahy. Rozkradená česká výprava na Měsíc, podporovaná sponzorským velkodrůbežářem a nešťastným ministrem, má šanci stát se kultem, tedy tím, o čem se vášnivě mluví, píše, polemizuje.

Naposledy se to povedlo Čtvrté hvězdě, v níž jeden bdělý poslanec pracně odhalil prvky pornografie; v Kosmu bez námahy najdou naši vůdcové sami sebe.

Křišťálová Lupa 2016