Woody Allen ve filmu Zvadlý gigolo

Woody Allen ve filmu Zvadlý gigolo | foto: Zuzu Licensing, LLC

TELEVIZIONÁŘ: Jiný Woody Allen. V roli pasáka Zvadlého gigola

  • 2
Nestává se často, že by režisér Woody Allen účinkoval v jiných filmech než ve svých vlastních. Pro kolegu však udělal výjimku.

Ve snímku Johna Turturra Zvadlý gigolo, který v sobotu v premiéře uvede ČT art, si Allen zahrál majitele krachujícího newyorského antikvariátu, jemuž přítelkyně v podání Sharon Stoneové ukáže cestu k penězům. Ráda by si totiž s kamarádkou zkusila sex ve trojici – načež jí Allenův hrdina za úplatu doporučí svého dobrého známého neboli Turturra.

Pochopitelně jej musí nejprve proškolit a prověřit jeho schopnosti v praxi, takže se stane vznešeně řečeno podnikavým manažerem nájemného milovníka, případně jeho osobním agentem s příslušným podílem na zisku, bez obalu zkrátka pasákem nesmělého prostituta. Jejich společná živnost však narazí na lásku.

Příběh natočený před pěti lety, který do našich kin nedorazil, se odehrává v Allenovi blízké židovské komunitě, což je na stylu humoru znát, a recenze listu The Guardian dokonce tvrdí, že Turturro daroval Allenovi ve Zvadlém gigolovi „největší a nejlepší“ šanci k herecké proměně za poslední roky. 

Roli psal přímo pro něj, v duchu něžné frašky, a obklopil jej kráskami, jako jsou Sofía Vergara nebo Vanessa Paradis

Další tipy z televizního programu