TELEVIZIONÁŘ: Na svatého Ambrože jdou stanice na nože a diváci na lože

  • 10
O svatém Ambrožu ucpi v seknici každou díru, radí lidová pranostika k datu 7. prosince, které letos vychází na sobotu. A televize moudrou zvyklost předků dodržují.

StarDance sice přežila Tvoji tvář a v sobotu vyprovodí poslední díl klání Česko Slovensko má talent, ale než dokraluje, ucpávají konkurenti programové díry proti tanci veškerým harampádím, jež mají právě po ruce.

Třeba Nova se tak zbaví Sedmého syna, zplozence čínských peněz utracených v americké produkci ruským režisérem, jehož hlavním vkladem do dějin kinematografie se stala anticena Zlatá malina za nejhorší ženský herecký výkon pro Julianne Moore.

Najdou se i jiné třeskuté kombinace, ve westernu Spása se na Divoký západ vydaly společně Belgie, Dánsko, Švédsko a Jihoafrická republika a v recenzích se objevilo „oficiální potvrzení, že Eva Greenová je nejlepší herečka špatných filmů“.

Ovšem sobotní nabídku korunuje televizní premiéra americké akční sci-fi Smrtící oteplení, která konečně vysvětluje příčiny změny klimatu: atmosféru totiž zahřívají zlotřilí vetřelci z vesmíru, kteří si tak připravují příjemnější podmínky pro svůj výsadek na Zemi.

Jak vidno, ucpávání děr proti chladu znají i jiné civilizace. U nás platí, že na svatého Ambrože jsou stanice na nože a divák jde na lože.