Duo Jamaha, skupina známá z Šlágr TV

Duo Jamaha, skupina známá z Šlágr TV | foto: Hana Jakubcová, MF DNES

TELEVIZIONÁŘ: Šlágr TV otevírá druhý kanál. Jak zatřese trhem?

  • 119
Hezky se nám to sešlo. Právě v sobotu, kdy se na Nově v přímém přenosu budou vyhlašovat letošní nositelé Slavíků, zahájí hudební stanice Šlágr TV vysílání své „dvojky“.

Zatímco slavičí ceremoniál bude poměřovat sílu obliby Karla Gotta s rebelskou podporou Ortelovi, svůj rozmach předvede i zcela jinak rozezpívaný projekt s podtitulem Československá lidová televize, kde v hitparádách bojují Mistříňanka, Libkovanka či Maguranka, případně Duo Yamaha dává na výběr mezi písněmi Hrdý Záhorák a Kovboj z Lhoty.

Podle oficiální zprávy se nový Šlágr 2 zaměří na starší fanoušky tradičních lidových písní, zatímco stávající hlavní základna čili Šlágr TV hodlá nabízet modernější úpravy lidovek pro mladší ročníky. Zatřese taková změna tuzemským televizním trhem?

Konkurence snad ještě nemusí propadat panice, podíl stanice Šlágr TV na sledovanosti podle výzkumu ATO-Nielsen Admosphere za letošní říjen činil 0,8 procenta.

Slavičí gala bude přece jen asi sledovanější, nicméně Nova pro jistotu na vlastním doplňkovém kanálu Gold navíc přihodí ještě Silvestr 1998, kde vystupují Lucie Bílá či Helena Vondráčková, plus o dva roky mladší soutěž amatérských zpěváků Rozjezdy pro hvězdy. Jen ve zpěvu najde divák úlevu.

Další tipy z televizního programu