Karel Gott při natáčení pohádky Když draka bolí hlava.

Karel Gott při natáčení pohádky Když draka bolí hlava. | foto: Petarda production

TELEVIZIONÁŘ: Když draka bolí hlava už na startu adventního času

  • 4
Ještě ne, prosím, na pohádky máme přece pořád dost času, žebroní divák v očekávání jejich obvyklé vánoční laviny. Ale marně, už v neděli se vynoří televizní premiéra příběhu Když draka bolí hlava, jehož symbolem se stal Karel Gott.

Zahrál si zde totiž bývalého krále na kovářském výminku, navíc se svými dcerami Charlottou a Nelly, o nazpívané písni k filmu nemluvě. Čekalo by se tudíž, že natolik atraktivní kousek si koprodukční stanice uschová právě až na svátky.

Jenže těm přísluší úloha výkladní skříně kvality, kdežto loňský slovensko-český projekt dopadl bohužel ostudně. Jak u kritiků, tak v internetových diskusích a přes lákavé obsazení i v českých kinech, kam přivedl jen 112 tisíc návštěvníků.

Lépe je tedy podat hořkou pilulku postfederální reklamní estrády hned na začátku adventu s nadějí, že do Štědrého dne se na rozbolavělé hlavy zapomene.

Nutno však zdůraznit, že Karel Gott za propadák nemohl. Nadto snímek Když draka bolí hlava není jedinou pohádkou natočenou u sousedů, s níž se letos v programu šachuje.

Rovněž ČT vypodložila sváteční dny oběma díly Anděla Páně či Třemi oříšky pro Popelku a slovensko-českou novinku Čarovný kamínek neuvede tradičně na Štěpána, nýbrž až 27. prosince.