Daniel Craig jako James Bond ve filmu Spectre | foto: © Sony Pictures Entertainment

TELEVIZIONÁŘ: Okamžik, kde se James Bond naposledy zasekl. Zatím

  • 17
Za ideálních časů už bychom dávno věděli, pod jakou záminkou vytáhli tvůrce agenta 007 znovu do akce, jenže novinka Není čas zemřít odložila opět premiéru, nyní až na jaro 2021, takže zbývá jen „opáčko“ v podobě zatím posledního snímku série Spectre.

Odvysílá jej v sobotu Max a nepatří zrovna k nejjiskřivějším v historii bondovek, neboť se prokousává naředěnou minulostí, nostalgickou melancholií a vůbec zachmuřeným vzdycháním po časech, kdy byli elitní špioni řady nula nula ještě uctíváni.

Nicméně ve finále dává hrdina výpověď a odjíždí se svou momentální láskou Madeleine za poklidným společným životem. Vydržel jim, zdá se, od zrodu příběhu Spectre plných šest let, protože dívka v podání Léy Seydouxové se objeví též v navazujícím příběhu Není čas zemřít. 

Pravda, nebude už jedinou kráskou v blízkosti Daniela Craiga, jenž se tady s rolí milovníka martini s vodkou „protřepat, nemíchat“ definitivně rozloučí, ale ve filmu Spectre má také zdatné soupeřky včetně Moniky Bellucci. 

Navíc tu zazní oscarová píseň Writing’s on the Wall v podání Sama Smitha, a kdyby nic jiného, tak úvodní scéna zasazená do barvitých mexických oslav svátku mrtvých za zopakování vždycky stojí.