Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989)

Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989) | foto: CSFD

TELEVIZIONÁŘ: Indiana Jones. Příští a nefalšovaný až za dva roky

  • 8
Pokaždé, když se vrací na obrazovky série filmových dobrodružství archeologa vybaveného kloboukem, lasem a humorem, oživí se otázky, kdy konečně přijde do kin slibované pokračování.

Tak tedy: Indiana Jones se vynoří na Primě v neděli večer a jeho pátý díl by měl dorazit do kin až v červenci roku 2022. Kromě věčných odkladů zaměstnávají fanoušky dvě okolnosti. 

Předně vůbec poprvé již nebude Indianu Jonese režírovat sám jeho stvořitel Steven Spielberg, ale nahradí jej James Mangold, tvůrce akčního šlágru Le Mans ´66. 

A co se týče představitele titulní role, Harrison Ford sice zůstane, ovšem premiéru dostane ke svým osmdesátinám; může v takovém věku ještě fyzické nároky role zvládnout? 

Na druhé straně, i kdyby se Ford řítil tajemným podzemím na invalidním vozíku, pořád to bude nefalšovaný originál. Což se rozhodně nedá tvrdit o laciných španělských odvozeninách.

Indiana Jones a poslední křížová výprava (1989)

Patří k nim třeba Indiana Jones a svatyně černého řádu, kde je hrdina s celou výpravou kolegů roku 1938 vězněn na zámku Wewelsburg a odhaluje Hitlerovy temné plány. 

Amerického reka hraje sám režisér snímku Lluis Ortega, který ho představoval už v předešlé variaci Indiana Jones a trnová koruna. Ještěže na Primě to zase bude Indy starý, dobrý a pravý, třebaže reprízový.