Ze seriálu Chalupáři

Ze seriálu Chalupáři | foto: Nakladatelství Omega/Ivan Minář

TELEVIZIONÁŘ: Chudák dědeček, už je to tady zas. Prostě Chalupáři

  • 23
Kdyby se zakázalo koupání a v lesích nevyrostla ani prašivka, neznamenalo by to snad takovou tragédii, jako kdyby se jedno léto obešlo bez Chalupářů. Už jsou tady zas a znovu s dvojitou porcí epizod pro každý nedělní večer.

Takže v neděli se k úvodnímu dílu Chudák dědeček, v němž se nerudný městský hrdina Jiřího Sováka nastěhuje k pohodovému domorodci Josefu Kemrovi jako nový majitel jeho chalupy, přihodí Kapr, kde se objeví postava Jiřiny Bohdalové. 

Kupodivu letní punc dostali Chalupáři teprve časem, jejich premiéra se v roce 1975 odehrála na podzim a už první díl vidělo za časů jediné televize 93 procent lidí od 15 do 70 let. Ale ani po nekonečných reprízách nezapadli, i loni vyhrávali své nedělní večery, byť jenom se zhruba čtvrtinovým podílem na publiku. 

Naopak slabší výsledky měli Chalupáři před třemi lety, kdy je Prima nasadila do podzimního schématu proti Ordinaci v růžové zahradě. Ještě o rok dříve je koupila pro změnu Nova a také neprohloupila, vyšplhali se až nad milion diváků. Vůbec nejlépe se jim vedlo v roce 2009 rovněž na Nově, kdy si získali skoro dva miliony lidí, víc než polovinu všech sedících právě u obrazovky. 

Teď jsou zpátky doma, na ČT, a ukáže se, jestli stále ještě nezestárli.