Ze seriálu Co ste hasiči! (2021)

Ze seriálu Co ste hasiči! (2021) | foto: TV Nova

Nova v létě uvede nový seriál Co ste hasiči! Hraje v něm Rychlý i Kopta

  • 5
Televize Nova začne od pátku 9. července vysílat nový seriál Co ste hasiči! Objeví se v něm Petr Rychlý, Václav Kopta, Nela Boudová nebo Lucie Benešová. Děj se bude točit okolo hasičské jednotky a sousedského dění ve vesnici Horní v prostředí Ladova kraje.

Přímočarého velitele hasičů ztvární Petr Rychlý, starostu-pleticháře si zahraje Václav Kopta. „Petr, kterého hraju, je přímý člověk. Stačí mu pouhé podání ruky. Předpokládá totiž, že i ostatní lidé jsou stejně čestní jako on,“ přibližuje svou roli Rychlý. 

Jeden ze scenáristů Rudolf Merkner se při jejím psaním nechal inspirovat vlastním sousedem z chalupy, taktéž hasičem, se kterým se Rychlý dokonce před natáčením setkal. Členy hasičské jednotky dále ztvární Jaromír Nosek, Radim Kalvoda a Marek Holý.

Roli starosty Václav Kopta popisuje jako „protipól čestnému vlajkonoši pravdy a poctivosti, šéfovi dobrovolných hasičů“. „Pan starosta ale není prvoplánový zloun, je to člověk z masa a kostí. Naivní, vypočítavý trouba, který když vycítí příležitost, tak ji chce využít ve svůj prospěch. Většinou však dost neobratně, například pokud jde o dotace,“ prozrazuje Kopta.

Režie seriálu se ujal Vladimír Skórka, který stojí za úspěšnými internetovými seriály Lajna a sKORO NA mizině. Osm epizod Co ste hasiči bude televize Nova vysílat každý pátek od 20:20 hodin.