Britsko-irská skupina One Direction ovládla hudební část cen Teen Choice Awards (11. srpna 2013). | foto: Profimedia.cz

Americká omladina ocenila další díl Twilight i kapelu One Direction

  • 0
Každoroční ceny Teen Choice Awards letos ovládla americká hudební komedie Pitch Perfect (česky pod názvem Ladíme!) a další díl upíří ságy Twilight. V hudbě se nejvíce dařilo kapele One Directon.

V patnáctém ročníku Teen Choice Awards získal nejvíce cen další díl série Twilight. Snímek Rozbřesk - 2. část si totiž odnesl sedm ze svých devíti nominací. Čtvrtý díl oblíbené série američtí náctiletí ocenili například jako nejromantičtější film, ve stejné kategorii dostaly cenu i hlavní hvězdy série Robert Pattinson a Kristen Stewartová.

Hudební komedie Ladíme! si sice odnesla čtyři ceny, vzhledem k jedenácti nominacím to ale může působit jako zklamání. Hlasující film ocenili jako komedii roku, ceny získali i herci Skylar Astin, Rebel Wilsonová či Adam DeVine, který byl zvolený jako filmový padouch roku.

Stejný počet cen jako Ladíme! získal i muzikálový seriál Glee. Náctiletí ho zvolili televizní událostí roku, televizní herečkou roku se stala Lea Michelová.

V hudebních kategoriích bodovala kapela One Direction jako skupina roku. Stejná sestava si mladé Američany získala i singlem roku a nejlepší písní o lásce.

Jako zpěváka roku si náctiletí zvolili Justina Biebera, zpěvačkou roku je pak Demi Lovato.

Hlasující v Teen Choice Awards každé léto oceňují největší úspěchy na hudebním, filmovém, televizním, ale třeba i sportovním poli. O cenách rozhodují pouze náctiletí, tedy mladí Američané od třinácti do devatenácti let.

Vítězové si v každé kategorii jako cenu odnášejí speciální surfové prkno.