Ondřej Vetchý a Valentýna Bečková v pohádce Tajemství staré bambitky 2 (2022)

Ondřej Vetchý a Valentýna Bečková v pohádce Tajemství staré bambitky 2 (2022) | foto: Bioscop

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 zamíří do předvánočních kin

  • 7
Volné pokračování vánoční televizní pohádky Tajemství staré bambitky má za sebou první záběry na zámeckém rybníku v Mníšku pod Brdy, kde si Valentýna Bečková vyzkoušela roli malé princezny Johanky.

Z příběhu natočeného před deseti lety se před kameru vrátí Ondřej Vetchý coby napravený loupežník Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovičová jako Jakub a Anička, tentokráte už v královských rolích, Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusem v postavách zlotřilých rádců či Petr Štěpánek v úloze kuchaře.

Na svých místech zůstali i režisér Ivo Macharáček a scenárista Evžen Gogela, nové písně napsal Václav Noid Bárta. Druhý díl na rozdíl od prvního zamíří nejprve do kin, a to letos od 9. prosince. Proto také tvůrci slibují bohatší výpravu.

Ondřej Vetchý a Valentýna Bečková v pohádce Tajemství staré bambitky 2 (2022)

Děj navazuje na minulé události po několika letech. Zatímco ústřední dvojice spravedlivě vládne a jejich dcerka si hraje s dědečkem, který se od loupežnictví vrátil k hrnčířskému řemeslu, tandem vypovězených padouchů vymýšlí, jak se pomstít. 

Do svých intrik zapletou nezkušenou mladou panovnici sousední říše, takže přijde čas znovu nalézt a oprášit ukrytou tajemnou bambitku.