Z filmu Strážci Galaxie Vol. 2

Z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 | foto: Falcon

Na start Strážců Galaxie Vol.2 přišlo do našich kin 110 tisíc diváků

  • 8
Nejen zahraničním kinům vládne druhý díl marvelovského komiksu Strážci Galaxie. Při svém tuzemském startu obsadil 139 sálů a přilákal do nich o prodlouženém víkendu více než 110 tisíc fanoušků. Celosvětově již utržil na vstupném přes 430 milionů dolarů.

Ostatní snímky domácí statistiky zůstaly daleko za vesmírnou partou. Animovaný Mimi šéf na druhé příčce si připsal dalších 20 tisíc a bronzová rodinná komedie Špunti na vodě 16 tisíc diváků.

Hřebejkova novinka Rodinný přítel, úvodní část jeho trilogie Zahradnictví, zlákala o svém druhém víkendu do našich kin na 13 tisíc zájemců. Celkem doposud nasbírala 65 tisíc návštěvníků.

Z premiér o sobě dal vědět ještě koncertní dokument Depeche Mode live in Berlin, který se ve vybraných kinech promítal jediný den, přesto našel skoro dva a půl tisíce příznivců kapely. Ostatní novinky do dvacetimístného žebříčku vůbec nepronikly.

Z aktuálně promítaných titulů víkendového přehledu má zatím nejvyšší skóre muzikál Kráska a zvíře, který už vidělo 340 tisíc lidí, s 314 tisíci návštěvníků následují animovaní Šmoulové: Zapomenutá vesnice. Naopak nejslabší zájem vykazuje slovenská Špína, za tři týdny našla šestnáct set diváků.