Záběr z filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera

Záběr z filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera | foto: Falcon

Scénář nových Star Wars visel na eBay, herci jej ukradli zpod postele

  • 8
Scénář devátého dílu vesmírné ságy Star Wars se před časem dostal na eBay. Jak prozradil režisér J. J. Abrams v televizním pořadu Good Morning America, kdosi jej ukradl jednomu z herců zpod postele.

„Byli opravdu nervózní, aby se nic nedostalo ven, proto jsme měli jen pár scénářů vytištěných na nějakém šíleném nekopírovatelném papíře,“ přiblížil režisér Abrams strach producentů z úniku informací týkajících se natáčení snímku Star Wars: Vzestup Skywalkera.

„A pak jeden z našich herců, neprozradím který – rád bych, ale neudělám to – nechal scénář ležet pod postelí, kde ho našel kdosi z uklízecí služby. Ten ho dal někomu dalšímu, kdo jej pak chtěl prodat přes eBay,“ popsal Abrams.

Nabídky si prý naštěstí všiml někdo ze společnosti Disney a dosáhl jejího stažení.

Přísné podmínky natáčení potvrdil podle serveru The Wrap i Mark Hamill. Scénář si prý směl číst pouze za zamčeným dveřmi, nemohl si ho vzít přes noc domů. Každá stránka je prý vytištěna na speciálním černém papíře. Většina herců navíc dostala jen jeho části, aby neznala konec epizody.

Devátý a závěrečný díl Star Wars zamíří do kin 19. prosince. Příběh se odehrává zhruba rok po ději předešlé epizody Star Wars: Poslední z Jediů. Ač je devátý díl kultovní ságy, kterou v roce 1977 zažehl George Lucas, hlášen jako úplně poslední, společnost Disney nevyloučila další spin-offy, které budou dále tento kultovní svět rozvíjet.