Sylvester Stallone ve filmu Postradatelní 3

Sylvester Stallone ve filmu Postradatelní 3 | foto: Bontonfilm

Nebude-li Stallone, tak ani já, vzkázal Schwarzenegger Postradatelným

  • 42
Arnold Schwarzenegger nechce hrát ve čtvrtém dílu akční série Postradatelní, pokud v něm bude chybět její stvořitel Sylvester Stallone. „Pokud tam není Sly, nejsou to Postradatelní. Ne, bez něj do toho filmu nikdy nepůjdu,“ prohlásil bývalý guvernér. Projekt akčních legend je tak ohrožen.

Podle hollywoodských zpráv, s nimiž jako první vyrukoval Deadline, musel Stallone přípravu čtvrtého snímku opustit poté, co se neshodl s Avim Lernerem, šéfem společnosti Nu Image/Millennium. Liší se v názoru na směřování novinky, rozešli se prý i ohledně scénáře a režie příští epizody.

Příběhy prvních tří filmů z úspěšného cyklu Postradatelní, ve kterém zároveň hraje klíčovou postavu Barneyho Rosse, psal právě Stallone spolu s Daveem Callahamem, první snímek z roku 2010 také Stallone sám režíroval.

Schwarzenegger, jehož hrdina z Postradatelných nosí jméno Trench Mauser, dal najevo, že o budoucnosti série mísící říznou akci s nadsázkou má své pochyby.

„Dosud jsem neviděl scénář, ani nevím, jestli vůbec existuje, a dokonce netuším, jestli platí, že v srpnu už chtějí točit,“ prohlásil Schwarzenegger. Ale i kdyby se Stallone na pokračování podílel, trval by Schwarzenegger na tom, že jeho role „musí být napsaná lépe než ve třetím dílu“.

Nicméně kolegův nápad dát dohromady zdánlivě vysloužilé akční hrdiny považuje stále za dobrý. V minulých filmech se objevili třeba Mel Gibson, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Jet Li či Jason Statham. Premiéra Postradatelných 4 se plánovala na rok 2018.