Diskuse k článku

RECENZE: Poslední letošní hřebíček do rakve českého filmu je Špindl

Až na dvě tři solidní výjimky to byl filmový rok plný utrpení a komedii Špindl teď připadla role posledního letošního hřebíčku do rakve české tvorby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H13y89n62e15k 10M29r68t30v12ý 2440697189541

po přečtení textu mi nepřijde dobře vyargumentováno, proč tomu recenzentka dává vůbec těch 30 %. 10 za výrazy lidí v sále je nesmysl, to spíš měla napsat, že "by nejradši dala +10 za ty výrazy ostatních" než je skutečně přičítat a co ještě těch zbylých 20? jakési hérecké jiskřičky neboco.. kryndy pindy, tak co třeba?

0/0
2.1.2018 9:11

I81v87a 41V56a75l28č79í49k53o36v65á 3910559129

Paní Spáčilová byla ještě příliš dobrotivá.

0/0
1.1.2018 23:08

P83e73t70r 47B98á42č13a 8855456165395

Spacilova Rv

+1/−6
28.12.2017 18:43

I19v58a 56V41a25l32č69í62k53o89v48á 3790109349

Dala 30 a měla dát 0, že?

0/0
1.1.2018 23:09

M54i21l41a75n 33K69r58á96l 8443948591641

Zrušit dotace na tyhle kraviny a každý za svý, to pak třeba vzniknou konečně kvalitní filmy

+6/0
28.12.2017 8:44

K45a36m14i68l 45D81o11l47e27z70e47l 6342306654122

99% ceske tvorby je naprosty odpad, vse existuje pouze diky ruznym dotacim

+12/−1
25.12.2017 19:12

Z47d65e63n13ě72k 45M91á86č11a36l61a 1753565419730

Jo, Kohák je prostě záruka úspěchu ;-)Rv

0/−4
22.12.2017 17:32

K62r96i76s78t94ý65n93a 18B17e46n42e82š63o17v85á 5204206306313

Je dlouhodobe preKohakovano.

0/0
3.1.2018 22:53
Foto

T92o43m41á31š 23H72a58l35b76i16c68h 9348696723634

trapnější trailer jsem ještě v životě neviděl,co bych chtěl vidět jsou reakce režiséra a producenta,když se dokoukali na finální verzi...to si jako plácli do dlaní a řekli si "to se nám to povedlo" ??? tak bujnou fantazii snad ani nemám :)

+11/0
22.12.2017 14:41

J73i69n55d35ř10i18c38h 57B26u69c89h80t83a 6112906263410

Ale jo, při pohledu na účet si jistě řeknou: Tak to se nám povedlo.;-D

0/0
2.1.2018 10:34

P53a63v97e42l 41P82o13s30p68í87š87i49l 7820762688298

Jop, Padesatku mam taky celkem rad, aneb prvni pulka toho filmu primo vyborna "Ja proste vyhanim mraz z jejich dusi :_)", druha pulka uz podstatne slabsi ale celkove skvelej humor a vyborny obsazeni vcele s Pavelkou.

Tohle dilko bude ovsem dle ukazek i obsazeni jina a vubec ne lepsi liga... ja osobne se tomu budu snazit vyhnout obloukem... ;-)

+5/−1
22.12.2017 12:07

M89i46r39o83s19l22a92v 44U27r70b41a42n 1876567441599

Az se ti pred smrti promitne cely zivot..tak na konci prijde Mirka Spacilova a da tomu 30% ;-D

+25/0
21.12.2017 20:22

F74i25l70i70p 40V32r89a66c35o65v22s29k88ý 8740487111690

;-D

0/0
26.12.2017 11:00

K90r46i70s16t17ý28n60a 28B80e70n98e50š24o72v34á 5374236336223

:-)))

0/0
3.1.2018 22:54

J15a38n 96P98u79l14e27c 4968927131695

Také bych se chtěl zastat Padesátky. Ten film není vůbec špatný, pobaví a na konci i lehce zamrazí.

+4/−4
21.12.2017 10:56

M77a69r70t50i51n 85H38e52r55m64a51n 1894688328492

Mě furt udivuje, že každá kritika na tenhle film se otírá o Padesátku a víceméně ji zmiňuje jako špatný film, který teda ale něco do sebe má... Já už dlouho neviděl něco tak dobrýho, ať už v divadle, nebo v kině... Asi jsem se vkusem na štíru, ale Padesátku si pouštím dost často i jen tak doma. Pro mě jeden z nejlepších filmů poslední doby.

+10/−3
21.12.2017 8:13

P51e61t41r 83H16o65r61á42k 1719723909664

Jo, u padesátky jsem se pobavil jako dlouho ne. Dokonce jsem to viděl i podruhé, což se mi moc nestává.

0/0
1.1.2018 10:49
Foto

M65a87t19ě35j 57N58ě12m11e38č98e72k 9867953839663

Jejda - toto není film pro mě. Ale pokud někomu vyloženě "sedne,"

proč hned: "Hřebíčky do rakve?" ;-D

+1/−3
20.12.2017 21:33

L68u69d25ě68k 74N59o37v51ý 2851229853461

Protože česká tvorba, kdysi schopná produkovat i vyložené skvosty, poslední dobou těžce upadla až na samé dno kinematografie. Bohužel. Nemáme kvalitní scénáře, ani režiséry. A nebo nedostanou prostor (peníze), to nevím.. Ale výsledkem je nekonečná plejáda filmových průšvihů. Když si poslední dobou po shlédnutí českého filmu řeknu "ale jo, nebylo to úplně blbé," tak je to maximální úspěch.

0/0
2.1.2018 8:25

A17l44e96n96a 58E83l29i49á43š30o17v92á 3864671922498

Nedokáži se dívat na žádný z posledních českých filmů. Tím nejposlednějším bylo pro mě Pupendo. Teď už mám od české kinematografie pokoj, dívám se pouze na zahraniční filmy

+6/−3
20.12.2017 19:22
Foto

F78i74l45i98p 49J96a91r27a13b 1973417380247

Ale tak pořád u nás vznikají dobré věci. Tak jedna za rok. Ztraceni v Mnichově, Hepnarová, Rodinný film, Okresní přebor...

+5/−4
20.12.2017 19:38

J12i95ř48í 20S50e66d13l40á50č87e66k 9556506451619

Poslední, poslednější, nejposlednější;-D

+11/0
21.12.2017 11:59

S76t37a10n80i20s58l75a49v 23D46r49v25o27t93a 7983273555156

No oni Americké mají také úroveňRvRvRv

+2/0
23.12.2017 18:32
Foto

F46i46l80i95p 51J29a64r62a97b 1893187880587

Recenze těchto českých hnojů jdou Mirce perfektně.R^ Měla by se jich držet a nepouštět se do "žádných větších akcí."

+3/−5
20.12.2017 14:46

J13a44r24o88s13l26a30v 78S47t61u82c12h69l35í49k 7196408332426

V kině jsem už 25 let nebyl a jsem si skoro jistý, že tímto filmem tradici neporuším

+11/0
20.12.2017 14:42

M61a18r14t63i64n 35R17a44c28e21k 8681670590634

Viděl jsem ukázky, asi výběr nejlepšího/nejvtipnějšího? Ciwe WTF! 8-o

+4/0
20.12.2017 13:36

J42o14s11e37f 90M81i95š75k66o83v62s78k36ý 9268791551318

Občas česká kinematografie natočí velmi dobrý film, jsou tak 2-3 snímky ročně. Oproti tomu, co se většinově promítá v kinech ze zahraničních filmů (převážně USA), je ale kvalita české produkce stále nadprůměrná.

0/−17
20.12.2017 10:36

D74r57a56h80o53m49í79r88a 80L67o97u18č20k79o12v28á 6696645343

V kinech to bude až od zítra, ale podle diskuse to vypadá, že už to všichni viděli :-)

+4/0
20.12.2017 10:28
Foto

P21e28t58r 36P66i94š33č50e84k 3386199378

Mám už mnoho let pocit, že až na občasné vybočení se točí pouze filmy které mají za úkol zabavit herce, něco hodit štábu a hlavně pobrat dotace, podpory a vrazit tam PP a sponzoring. Jestli se na to někdo dívá je jim jedno.

+26/−1
20.12.2017 9:50
Foto

F88i96l46i21p 21J78a19r92a34b 1213567330827

Tenhle film bezpochyby žádné dotace nepobral.

+1/0
20.12.2017 14:17

A86l64e85x81a43n19d70r 91C68h37y71t47i89l 2604562135631

Je s podivem, co dnes vzniká za tvorbu, když za dob těžké normalizace byla tvůrčí činnost dost potlačována a autoři některá témata museli úplně obejít velkým obloukem.

Apriori bych to neházel jenom na herce. Dnes je to zejména scénáristická a režisérská chyba.

+2/0
20.12.2017 9:18

J51a79r53o77s11l71a98v 68N32e18d75o40m22a 3640930742493

Když vidím Koháka, tak přepínám na jiný program. S tímto filmem to nebude jinak.

+20/−3
20.12.2017 6:52

J11i18ř51í 16K74l66e26j67n61a 2347978306597

Kohák je náhodou dobrejR^;-)

+1/−10
21.12.2017 13:30
Foto

R31a16d38o82m41í12r 54Š81r25á64m26e58k 4358420406784

Tak v pořádku. Sice si myslím opak, ale každý má svého fanouška.

+2/0
28.12.2017 16:17
Foto

M13a42r96e97k 87C51e15r95n88y 5838626847

Tak zrovna Kohak neni uplne zjev, na ktery by se clovek chtel za penize divat...

+31/0
20.12.2017 0:04

T25o76m72á78š 19G11r12o47s56s79m62a49n92n 6344468912911

Kdo ho kdo vyhrabal to snad není pravda

+2/0
22.12.2017 16:46

K80a42r36e47l 63P29e36t10e41r17k26a 8200499981789

Bába z ledu v nominaci na Oscara neuspěla, náš film se opravdu už jenom potápí a potápí.

+4/0
19.12.2017 23:25

M26a38r14t51i84n 17H57e32r93m82a98n 1504928148732

Viděl jsem to minulý týden a nedivím se... Čím by měla uspět? Neříkám, že je to špatný film, celkem se mi líbil, jsou tam silné momenty, ale nominovat ho na Oskara bylo fakt naivní...

+2/0
21.12.2017 8:10

J51i59ř23í 24E55r56b24e31n 1953494726477

No ani dřív to nebylo o moc lepší. To, že vzpomínáme s láskou na filmy z 60. až 80. let, je tím, že si vzpomínáme jen na ty dobré a nepamatujeme na velkou část nudné šedi, která právem upadla do zapomnění.

A to se v ČSSR točilo 30 až 40 filmů ročně...

+4/0
21.12.2017 15:29
Foto

T11o83m91á97š 57H10a45l20b87i81c60h 9848436573484

Máte pravdu,na druhou stranu atmosféra té doby a dá se říct jisté paradigma umožňovaly točit filmy,které už prostě se současnými lidmi natočit nelze,ať už po herecké nebo lidské stránce. Vůbec se nezastávám komančů,ale v té oplocené zoo se prostě některým věcem dařilo.

+5/0
22.12.2017 15:03

J53o48s22e36f 32M35i88š56k13o94v92s51k63ý 9948421641788

Ach ta Spáčilová, zase nesmyslné generalizující závěry. Český film stále má své kvality, ať se jí to líbí nebo ne. Film Špindl jsem neviděl a tak nemohu soudit, ale letos vznikly dobré snímky a vedle toho určitě i slabé. Ostatně jako každý rok. Paní Spáčilová je opakovaně nekorektní.

+1/−20
19.12.2017 21:33

R47a15d72i40m 94S34i97m15u81n25e90k 2890740786654

třeba má krásné dlouhé pohledy do krajiny s tklivou hudbou..

+1/0
19.12.2017 23:13

J16a13r75o18m69i27r 46C57h53a80l95o14u16p46k50a 4779337135237

Dobré? Jmenuj jeden.

+3/0
23.12.2017 21:22
Foto

P78e70t27r 52Š28r50a17i53e16r 9433982812337

Na českém filmu jsem proto taky už delší dobu nebyl....:-\

+13/−1
19.12.2017 20:23

J38o85s47e87f 86K71l47a41t 3899607903441

Já už hódně dlouho

+3/0
19.12.2017 20:24

R90o28m60a63n 14P91o87l76á94č17e48k 5636849355

Vlastně beru zpět. Byl jsem :-). Příběh kmotra a Ganster Ka. Ty si rád pustím i ted :-).

+3/−1
19.12.2017 23:22

J10a26r20o12s58l71a57v 66D27o67š58e63k 7159858714334

Já myslím, že přítomnost otravného všudybyla Koháka mluví za vše.

+38/−2
19.12.2017 20:09

J28i78ř81í 61V98o88r52l48í23č55e31k 9857254893326

Většinou je v upoutávce na film to nejlepší z něj. U tohoto bych těch 30 % změnil na 10 a i to by bylo milosrdenství.

+17/0
19.12.2017 19:59

M61a61r85e55k 36Š38e40v87č43í76k 2724598126106

Byl jsem na kafi na pumpě a koukal do regálu s TV Magazíny. Ve všech vánočních číslech je v nějaké pozici Trojan, Dvořák a nebo Barťák. Nejdřív jsem vrčel, to nemají nic jiného, ale asi nemají. Bohužel, protože ta propaganda ke sledování jednoho pořadu mě sere.

+6/0
19.12.2017 19:40

J98a16r26o53s76l38a65v 11O84b46e56š76l96o 8565363846413

Já.... já..... já...... já nevím co na to říct. Ten trailer byl 1:45 strašnýho utpení, připočtu li toho zelenýho degena v reklamě předtím jsme na 2 minutách ztracenýho času. Ta herecká svoloč a ty výkony to se lidi jako Hrušinský, Kopecký a další musej otáčet v hrobě. A Kohák? Co je vtipnýho na nevtipném člověku co vypadá jak vágus? To že musí bejt v každym filmu je podmínka jinak nedostanou grant?

+46/0
19.12.2017 19:31

Najdete na iDNES.cz