Rhys Ifans ve filmu Notting Hill | foto: stardust.com

Spidermanova protivníka si má zahrát velšský pošuk z Notting Hillu

  • 7
Nová filmová adaptace klasického komiksu Spiderman bude mít i nového padoucha. Stane se jím velšský herec Rhys Ifans, kterého si většina z nás paatuje jako spolubydlícího Hugha Granta v romantické komedii Notting Hill z roku 1999.

Jak napsal Hollywood Reporter, studio Columbia Pictures už Ifansovo obsazení potvrdilo, ale zatím drží v tajnosti, který zloduch z široké škály Spidermanových protivníků je pro dvaačtyřicetiletého herce určen.

Od průlomové role v Notting Hillu se Ifans objevil v řadě snímků včetně filmů Královna Alžběta: Zlatý věk, Piráti na vlnách, Greenberg či Kouzelná chůva a velký třesk. Roli dostal také v první části posledního dílu potterovské série Harry Potter a Relikvie smrti.

Berlinale 2010 - Rhys Ifans (Greenberg)

Na Berlinale 2010 přijel Ifans k filmu Greenberg

Rhys Ifans (Xenophilius Lovegood)

Rhys Ifans jako potterovský Xenophilius Lovegood

Nový film o Spidermanovi režíruje Marc Webb podle scénáře Jamese Vanderbilta, v němž se příběh pavoučího muže vrací znovu na začátek - tedy do doby, kdy Spiderman/Peter Parker ještě chodil do školy (více ZDE).

V červenci byl do hlavní role vybrán málo známý Andrew Garfield a letos v prosinci má začít natáčení filmu v 3D kvalitě, jehož premiéra má být 3. července 2012. Hlavní ženskou hrdinkou bude Gwen Stacyová, do jejíž role byla obsazena Emma Stoneová.

,