Úterý 10. prosince 2019, svátek má Julie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 10. prosince 2019 Julie

Diskuse k článku

RECENZE: James Bond si ve Spectre vybírá oddychový mezičas

Počtvrté má Daniel Craig coby agent 007 zachránit budoucnost světa. V titulu Spectre, který ve čtvrtek vstupuje do kin, však řeší spíše vlastní minulost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P24e27t41r 55N55ě19m30e15č13e61k 1312904972823

Paní Spáčilová opět nezklamala...jakmile o něčem napíše, že je to špatenka, je čas na to jít, vesměs to bude dobrý. Podle toho, co je v článku viděla tak maximálně trailer k filmmuRv...za mě Spectre R^

0/0
12.11.2015 7:43

R36i24c26h36a36r61d 14B55á71r83t26a 3977237849733

S autorkou naprosto souhlasím....velmi slabá Bondovka. Spectre bylo natočené podle ryze původního Bondovského receptu, elegantního, šarmantního a až vtipně zastaralého...v Srdečných pozdravech z Ruska to fungovalo, dokreslovalo to atmosféru Istanbulu 70. let atd. Ovsem tady, v přítomnosti vrtulníků, supermoderních aut a mrakodrapů...to prostě nesedí. U Craiga jsem si prostě už navykl na tu drsnou, strohou vizáž, která ovšem umí ukázat city. Právě tak jak tomu bylo ve Skyfallu, ovsem s tímto filmem se Bond vrátil příliš zpátky. Spectre je zbytečně přeslazený a trapný film a co je ještě horší....je příliš čitelný. Zatímco ve Skyfallu jsme do poslední chvilky netušili, jestli například M setkání se Silvou přežije, ve Spectre od začátku  víte, jak film dopadne. Co mi ovšem ještě více vadí, je to, že mnou oblíbené postavy z předchozí bondovky jako by ztratili vážnost. Místo elegantní a lehce sarkastické Moneypenny jakožto pobočnice Bonda na asijském ostrově Macao nam pan Mendes servíruje Moneypenny jaksi nepřitažlivou. Tak na mě tedy působí scéna, při které 007 uprostřed naháněčky v centru Říma volá s Moneypenny, která mu pouze oblečnená do spodního prádla sděluje jakési informace, a do toho se Bond ptá s kým sdílí postel...proč ? Proč se Bond radši nesoustředí na automobilovou honičku ve supersportovním Aston Martinu. Samotná hoňička mi přijde velmi nepovedená, postrádá akční nárazy a krizové situace...působí poměrně neduchapřítomně. Za zmínku stojí výborná úvodní scéna z Mexika, zvláště pak první záběr bez střihu je velmi efektní, a pak také skvělý Ben Wishaw, který se take představuje v trochu jiném světle, než tomu bylo ve Skyfallu, ale budiž. Po shlédnutí traileru jsem doufal v napínavé, akční vyvrcholení skvělé Craigovy kariéry coby agenta 007, toho jsem se však nedočkal....škoda, mohlo to být hezké rozloučení.

+1/0
10.11.2015 1:25

T30i92b81o96r 17V94i88z66v47a29r98y 9804724833825

Tak film slabší ...táhne se to .já byl zklamán.

0/0
8.11.2015 23:56

L98i80b77o52r 17H41l16u43b47u86č49e19k 4700690707397

...na Spectre jsem byl včera, film považuji za velmi povedený a podle reakcí vyprodaného sálu (Špalíček) se zamlouval i ostatním divákům...paní Spáčilová je nepochybně expertkou na filmy, jen by zřejmě neměla hodnotit filmy akční, fantasy, scifi, komedie a animáky...

+2/0
8.11.2015 3:03
Foto

J17a30n 38B40r37a18b11e74c 8407357598878

Pani Spacilovou jako jednu z mala filmovych kritiku uznavam, ale v bondovkach se evidentne moc nevyzna :) Spectre je jedna z nejoriginalnejsich bondovek, ktera byla natocena. Ne ani tak kvuli akcnim scenam, to i souhlasim, ale kvuli deji samotnemu, rozvinuti dalsich postav (Moneypenny, Q i M) a perfektnimu propojeni Bondovi minulosti se soucasnosti. Za me velmi dobre hodnoceni. Pravdou je, ze kdo videl par Bondu s Brosnanem a posledni tri dily, tak bude trochu tapat nekdy...

+3/0
6.11.2015 22:16

J16a61n 32S82o86u11k26u26p 1444414666885

Stimt, ten film jasně odkazuje na staré klasické díly, pro diváky neznalé staré tvorby je tam hodně momentů nepochopitelných a neužijí si je. Milovník starých Bondů musí při scéně s hodinkami a křeslem dostat erekci.

0/0
9.11.2015 8:10

V86á47c59l30a55v 78F95i77e58d68l69e64r 7623548688536

Byl jsem včera a musím s paní Mirkou souhlasit, nebylo to špatný , ale na Skyfall to nemá ani náhodou. Jinak ale musím říct ,že v rámci bondovek to patří k tomu lepšímu. Já bych dal tak 75% , ale všichni víme jak to má paní Mirka s procentama.:-)

+1/−1
6.11.2015 20:35

J69i51t41k10a 80J83e58l79í86n85k87o81v69á 5230935726874

Bond má povolení zabíjet, Spáčilová má povolení kritizovat.

Oba mají náročné povolání!

;-D

+1/0
6.11.2015 12:07

D71a51g50m69a50r 54L84a55c63m20a57n91o62v27á 6348557560727

Film jsem viděla a je boží:)))) Craig jasně nejlepší Bond všech dob... Má všechno co má  Bond mít....auto, hodinky a je to luxusní lump:))) Prostě je to chlap, kterej se nebojí rozhodnutí (viz. film) a proto má povolení zabíjet (viz film), hodnej chlap (viz film:))). Recenze paní Spáčilový ... čím horší recenze, tím víc se mi film líbí...mám to prostě naopak... A jak se jí líbila Monica Bel..., tak ta tam jako absolutně vůbec nemusela být.... to byla jediná nuda;-D celýho filmu....

+4/−3
6.11.2015 8:35

A74l89e34š 87C15h63u10d49ý 1683916176958

Taky jsem včera byl. Craig...takhle nějak si představuji herce, který představuje člověka, kterému jde o život. Úplně jíný film, než Skyfall, ale opět skvost. Mohutné, záběry z jeřábů, dronů, helikoptér, triky, akce, tak nějak by měl vypadat v dnešní době film o 007  s povolením zabíjet. 60-tá léta jsou opravdu pryč, je 21. století a jde o život. Paní Spáčilová má smůlu, že si vybrala povolání, po kterém v podstatě nezůstane z hola nic. Její recenze nepřinášejí a nikdy nepřinesou společnosti ani mák něčeho užitečného. naprosto zbytečná práce. To je fakt a realita. Ale, rozumím, každý se něčím musíme živit. někdo umí to, někdo zase něco jiného, někdo neumí nic:-) ale, nejde o několik řádků paní Spáčilové, jde o to, že je film o 007 opět velkofilmem, který bych chtěl vidět znovu a za tři měsíce znovu a za půl roku znovu...tak, jako jsem to měl s Casino Royale nebo Skyfall ;-) těším se na říjen 2018 ;-D

+1/−1
6.11.2015 10:50

L87u55b74o91š 74D82e26j12m98e10k 2852241345301

aaa oblíbené skoré 65% ;-D

0/0
6.11.2015 7:51

J48a32n93a 32N69o57v23a65k31o96v96a 1469623440167

Tak jsem ho videla ten film

No nejlepsi co creg udelal, podle me to splnuje vse co od bonda ocekam 

Hodinky, auto,strileni,honicky a sex s zenami

To tam vse je, jako za starych casu

Akorat tu beluci no jak ji liba tak on proste bond neni conery kdyz libal tak to bylo jiny vzdy objal zenu melo to sarm tohle bylo takove ocucavani

Jenom nchapu proc ten kapo toho spectra nezemrel proc ho nezastrelil, to mi nesedi

Ale jinak se mi to libilo

Jenom je krasne jak se honi rimskyma uliceme a tam zadne auto a zadny lidi, v rime absolutne nemozny musim se fakt smat vklidnyne rim to je absolutňi pohadka v rime je takova zacpa ze 10 km delate pul hodiny vsude plno aut

+5/−1
5.11.2015 19:05

B49a15r26b63o55r23a 68B46ä87u34c59h72e40l69o74v89á 1477725806422

Nováková, interpunkce, gramatika, cizí jména. Vůbec se to nedá číst! Achjo..

0/−2
5.11.2015 19:45

J61a27n 73S68o47u48k74u88p 1524934766455

S Blofeldem - je to jasný odkaz na filmovou klasiku, i původnímu Blofeldovi se nechtělo umřít, jeho postava se táhla mnoha klasickými díly. Nevím, jestli je ok, se takhle vracet zpět, ale je to rozhodně cesta.

0/0
9.11.2015 8:08

M63a67r92t59i80n 97K70r74a34l 7623560433447

Filmy s Craigem jsou dobré, ale prostě to není Bond. To ale neznamená, že ten film neslupnu jako malinu :-)

+6/−2
5.11.2015 15:21

A97l50e35š 61C32h17u97d88ý 1633726876878

Názor paní Spáčilové neberu. Konec konců, je to její povolání, takže, názor by mít měla ;-D ale, moc by mě zajímalo, kolik lidí názor paní Spáčilové ovlivní natolik, že na film nepůjdou. Myslím, že její názor nebude mít na zisk, návštěvnost a pohled lidí na film žádný vliv. Tzn., naprosto bezcenná ztráta času člověka ;-) moc se těším na dnešní premiéru Spectre :-)

+5/−1
5.11.2015 14:53

T51i93b17o74r 93V57i45z40v81a36r75y 9114814403665

Tady se naopak dozvíte , že lidi na film jdou , když ho strhá.

0/0
5.11.2015 22:10

L74i20b67o37r 63H26l34u13b50u34č62e89k 4710680467737

R^R^

0/0
8.11.2015 3:05

P14e29t71r 92H55r75a66b59á68k 6980977142250

Řekl bych, že filmová kritika je rok od roku náročnější. Před 10 lety by měl tento film 85 procent, dneska je to 65 a za 10 let do bude 45. Některé paskvily z dob minulých jsou nostalgicky hodnoceny vysoko a pak nějaký nový film o jednoznačně vyšší kvalitě dostane průměrné hodnocení jen kvůli tomu, že se čekalo víc. Pořád se čeká víc a víc. Někdy, když si čtu některé komentáře na csfd, tak si říkám, zda někteří z těch filmů už totálně nezmagořili.:-)

+13/0
5.11.2015 14:13

M23i58c59h50a76l 41K24v53a14k 8597340355693

to je spis vekem recenzenta, pro mlíčňáka bude vse zase v meritku nanovo, protoze nebude znat historii, to se preci muselo dit uz pred 50 lety dokola, ja si dohledavam klenoty minule doby, ktere jsem proste prosvih v plenkach a drive, a je o co stat obcas, ale film a naroky se meni s technologiemi, ale take s dobou jako takovou, proste uz se zije jinak podle jinych hodnot a zpusobu, a to ma vliv i na pribeh, chovani postav, atd. Myslim, ale ze mezigeneracne se jedna o restart, vemte si, ze moje deti fakt nevideli ani pana prstenu, pro ne to bude neco jako pro me hvezdne valky 1, az k tomu dojdou casem a trikove se budou mozna usklebovat, ale zas nebudou to mit s cim poradne srovnat, i bondy s Craigem budou nahle jako Brosnanovky...takze naroky opet spadnou, Craig bude mainstream a srovnavat se bude s nim

0/0
5.11.2015 14:49

E14d33u69a93r54d 68Ž23e89m11l96i61č67k72a 1289433112776

Pamatujete recenzi na Skyfall? Taky obligátních 65%. Já bych dal 100%. Hodnocení je vždycky subjektivní, ale někdy mi to tu fakt přijde jako střílení náhodných čísel.

kultura.zpravy.idnes.cz

+9/0
5.11.2015 14:12

J93a26n 36M97o35t20ů13r40e30k 7910142591599

Tak ještě jsem to neviděl, ale na "nastupuje vyumělkovaná unylost, hlavní znak melancholicky zabarvené podívané, v níž vládnou šero, dekadence, rituály, nostalgický sentiment, nazdobená vláčnost ticha před bouří a zasmušilost včetně Craigovy tváře" - na to se docela těším, to mám rád :)

+6/0
5.11.2015 14:03

M25i21c68h30a15l 61K35v98a14k 8527450115323

Craig je dobrý, není problém v něm, problém má rezisér a scénárista, jejich chyba, herec hraje tak, jak mu reknou na place, navic se jednotlive sceny toci zvlast a na preskacku

0/−1
5.11.2015 14:51

J57a61r88o18s67l94a19v 13B81r39o18ž 2437159970587

Sam Mendes původně nechtěl točit už bondovku a nakonec naservíroval úplně jiný typ, přijde mi to jako bondovka conneryho typu s Craigem, "ležérní" vyprávění, staromodně pojatý zloduch, bondgirl už dávno nejsou naivky, které by padly Bondovi k nohám a vztah ke dvěma v tomto filmu byl adekvátní ději, rád bych si přečetl od paní Spáčilové někdy pozitivní recenzi, pod řádky typu  "nastupuje vyumělkovaná unylost, hlavní znak melancholicky zabarvené podívané, v níž vládnou šero, dekadence, rituály, nostalgický sentiment, nazdobená vláčnost ticha před bouří a zasmušilost včetně" 

tak to nevím co mám od filmu očekávat,

celým filmem promlouvá láska k Anglii, postavě Bonda, klasickým bondovkám, těch odkazů - mě se nejvíc líbila kočka u Blofelda - Waltz byl naopak v mých očích střízlivý v hraní, podal chladně Blofelda, tak jak bych jej očekával, těch detailů, které se váží k desítce předchozích bondovek bylo bezpočet, nesrovnávám se Skyfallem, tohle je jiný bonbon ze stejně kvalitní bonboniéry

+1/0
5.11.2015 13:47

P90e24t47r 30H84o51l47u46b 7551149970

Pěkná recenze. Díky.

+4/−6
5.11.2015 13:44

K38a48r51e94l 22N82o62v33o87t55n77y 6419821459635

Zeptam se panu Linharta a Sellingera: libili se Vam predchozi Bondovky s Craigem nebo ne? Pro me by tohle mohl byt ukazatel, jestli je to dobre. Nekde jsem cetl, ze Spectre se vraci k podstate Bonda v podani Brosnana. Takze by se me to mohlo libit. Ale Vy pisete pravy opak... Tak pomozte :-) Diky.

0/0
5.11.2015 13:17

P50e21t39r 38L21i71n55h36a50r23t 2378964804473

Hlavně Casino Royale a Skyfall se mi líbili. Neřekl bych, že se Spectre vrací k podstatě Bonda v podání Brosnana. Spectre jako takové má některé části dobré, ale nesedí to jako celek, prostě to nefunguje.

0/0
5.11.2015 16:42

A15l24e52š 61C62h96u80d64ý 1393446956598

Ono to funguje, akorát to musíte pochopit ;-) třeba vzkaz od M na flešce, proč mu to neřekla přímo, když žila a další kroky. Potom vám to dá všechno smysl ;-)

0/0
6.11.2015 13:11

J52a74n 70M44o45t16ů47r48e86k 7950342261759

Někdo by měl napsat i recenzi na recenze Mirky Spáčilové.

Hlavně to co kritizuje je to, co z filmů právě dělá film o Bondovi. To je jak kritizovat, že na výstavě psů se štěkalo a bylo tam moc psů....

+17/−2
5.11.2015 13:03

M85i65c91h24a54l 98K55v65a52k 8497490635883

dnes se poprvé musim MS zastat, nemate pravdu, asi ste to jeste nevidel, já jo, v predpremiere, ma pravdu, je tam moc chyb, hlavne verohodne nepusobi ani padouch ani vztah bonda s bondgirl, nesedi to, nejde poznat a uverit tomu, co bond dela a cela ta past na minulost bonda je prilis strojena, jednoducha a fadni, protoze to postrada spetku umu, prekvapeni, napinavosti, je to chabá desetiminutovka na zaver a slabe tlachani kolem, nic jinak ze vztahu bonda k padouchovi nevyctete, jako by se stova znali, ale pritom se maj vzajemne nenavidet, nefunguje to, pribeh a myslenka je dobry, ale na platne to proste reziser neprodal

+1/−2
5.11.2015 13:19

P30e81t66r 69L56i98n93h25a22r13t 2618784774903

Mirka má tentokrát bohužel pravdu, Spectre žádný zázrak není. Propadák taky ne, dá se na to koukat, ale většina lidí prostě čekala víc...

+10/−1
5.11.2015 12:35

M90a42r97e28k 27S27e45l86i21n25g71e25r 5889957146856

Presne, naprosty souhlas. Vcera jsem na tom byl a z kina jsem odchazel dost zklaman.

+1/−1
5.11.2015 12:50

J31a30n 94S81o27u26k65u30p 1364774276805

Já furt přemýšlím, jestli tam mám večer jít, nebo si mám počkat, až mi  to znechucené komentáře rozmluví a půjdu někdy později.

0/−1
5.11.2015 12:52

P69e52t87r 61L74i30n63h73a19r51t 2308454704843

Určitě běžte. Jak jsem psal, propadák to není a za shlédnutí to stojí.

+1/0
5.11.2015 16:42

M94i54r54e83k 83Z14á29v18o26d40n58ý 7812197730268

Já bych opravdu chtěl vidět pozitivní recenzi od Mirky. To by snad bylo i na šampaňské (když neberu hravé trapárny Mádla a Issové :))

+18/−1
5.11.2015 12:11

M42a97r90t49i27n 16C51u71m82p62e24l75i49k 7221220783732

a pointa? Co třeba, že tenhle film si fakt zaslouží těch 65%? Ona nová bondovka prý fakt nic moc a říkají to takřka všichni

+1/−1
5.11.2015 12:34

T46o55m40á70š 74V81o92d43i75č50k44a 6710318258476

To je ale těžké, když drtivá většina filmů dostane 45 až 65%.

+1/0
5.11.2015 12:49

J54a10n 92S19o32u54k30u66p 1884134826115

Od toho je tam text a shrnutí filmu v několika odstavcích. Z toho si můžete circa udělat představu. Už jsem to psal x-krát, tyhle formy hodnocení (body, procenta..) jsou totálně zavádějící a svádějí k tomu mrknout na číslo a ´mít jasno´. A zrovna u Spáčilové ani to nestačí, její recenze jsou dlouhé a klasicky bezobsažné.

+1/0
5.11.2015 12:55

M31i89c52h67a14l 28K79v18a71k 8277840705323

souhlas, v jejim beznem meritku by bond mel skoncit s 45-50 % a ne souperit s Interstellarem apod.

0/0
5.11.2015 13:21

J18i56ř83í 39V11l36a21d40i97m37í94r 21M28a69t51ý90s35e73k 6818710981909

Nějak mi uniká ta česká familiérnost, to oslovování veřejně známých osobností křestním jménem. Kde se to bere. Nebo snad Spáčilovou, Gotta a další i zahraniční osobnosti znáte? (Nic proti vám pane Závodný, jen mi to připomnělo).

0/0
5.11.2015 17:11

J21i85ř96í 76Š66e13d45a 3390819821171

tady mirce všichni říkáme mirka. je to taková naše máma. R^

0/0
6.11.2015 17:02

Najdete na iDNES.cz