Film o filmu Solo: Star Wars Story | foto: Falcon

Hodně akce a zábavy, hodnotí film Solo: Star Wars Story první diváci

  • 4
Solo: Star Wars Story je velká intergalaktická podívaná, Alden Ehrenreich v roli pilota Hana Sola se plně vyrovná svému předchůdci Harrisonu Fordovi a Donald Glover jako Lando Calrissian kraluje. Tak zní reakce fanoušků, kteří pronikli na hollywoodskou předpremiéru díla, jež do kin přijde 24. května.

Snímek odvozený od hlavní ságy, který se vrací v čase zpět před původní děj, do mládí vesmírného pilota známého z Hvězdných válek, přijali vlídně i kritikové. Zatím se omezili na krátké reakce na Twitteru, ale i v nich se vyskytly výroky typu „naprosto vás pohltí“ nebo „po čertech dobrá zábava“.

Někteří ocenili, že je osvěžující vidět přímočarou intergalaktickou podívanou bez toho, aby byl v sázce osud celého povstání. „Alden Ehrenreich je působivý, i když chvíli trvá, než zapojí veškeré kouzlo, aby člověk zapomněl, že to není Harrison Ford. Ale novým miláčkem publika může být L3-37,“ zmiňuje jeden z recenzentů premiérovou postavu robotky.

Střízlivější komentáře hovoří o „převážně zábavném dobrodružství a solidním řemeslu, ale s předvídatelným příběhem“. Autor také přiznává: „I když to nikdy nebude můj nejoblíbenější film z cyklu Star Wars, bavil jsem se dost.“ Přišlo i srovnání s komiksem: „Mám lepší pocit než z Avengers: Infinity War.“

Kritikové staví film o mladém Solovi vesměs výše než předešlý průvodní snímek hlavní řady Rogue One: Star Wars Story. Nicméně zaznělo také, že navzdory solidním hercům i nápaditým honičkám „nejsem přesvědčen, že potřebujeme film o mladém Hanovi Solovi. Zasloužil by si více energie a hloubky“.

Po prvním americkém uvedení, jež provázela obří replika vesmírné lodi Millenium Falcon, si evropský křest film odbude v půli května na festivalu v Cannes. Hrdinou příštího doplňku ságy bude Obi-Wan Kenobi, rytíř řádu Jediů, jehož příběh se začne točit příští rok a do kin se chystá v roce 2020.