VIDEO: Budu nejlepší pilot v galaxii, říká mladý Han Solo v první ukázce

  • 2
Filmová rodina Hvězdných válek se rozrůstá. Už letos v květnu do ní přibude nový snímek Solo: A Star Wars Story. Sleduje osud mladého a nadějného pilota Hana Sola, kterého diváci znají z původní ságy v podání Harrisona Forda. Tentokrát si jej hraje Alden Ehrenreich.

Američan Alden Ehrenreich na sebe upozornil rolemi ve filmech Jasmíniny slzy a Ave Caesar!. Kromě něj ještě tvůrci do role zvažovali Davea Franca, Milese Tellera nebo Logana Lermana. Po boku Ehrenreicha si zahraje hvězda seriálu Hry o trůny Emilia Clarkeová a hollywoodský matador Woody Harrelson.

Film Solo: A Star Wars Story si prošel pouhé tři týdny před natáčením krizí, kdy od jeho realizace kvůli tvůrčím rozepřím odešli režiséři Phil Lordand a Chris Miller. Jejich pozici přebral Ron Howard, který natočil filmy Rivalové, Apollo 13 nebo Čistá duše.

Snímek o mladém vesmírném pašerákovi a kapitánovi hvězdné lodi Milennium Falcon je součástí plánované expanze filmového světa Star Wars. Předloni tyto snahy tvůrci započali filmem Rogue One: A Star Wars Story, který upřesňuje události odehrávající se před Epizodou IV.

Podle vyjádření studia Disney by krátkou ukázku měl brzy následovat i klasický plnohodnotný trailer. V Česku má snímek Solo: A Star Wars Story premiéru 24. května.