Libuše Šafránková a Pavel Trávníček ve filmu Tři oříšky pro Popelku (1973) | foto: © Filmové studio Barrandov / DEFA

Pohádku Tři oříšky pro Popelku vidělo na Štěpána 1,6 milionu diváků

  • 14
Vánoční klasika znovu slavila výhru. Druhý svátek vánoční ovládla pohádka Tři oříšky pro Popelku, které k vítězství stačilo 1,6 milionu diváků. Loni, kdy se rovněž na ČT vysílala hned po štědrovečerní novince, ji vidělo 2,5 milionu lidí.

Letos na Štěpána si Vorlíčkův příběh s Libuší Šafránkovou v titulní roli vybralo 37 procent všech diváků sedících právě u televize. Konkurenční pamětnický příběh S čerty nejsou žerty si na Primě připsal 1,1 milionu diváků a Honza málem králem na Nově zaujal 350 tisíc lidí.

Tři oříšky pro Popelku vznikly v roce 1973 a dodnes jsou nejžádanějším titulem tuzemských televizí, které jej při nákupu práv k vysílání jmenují vždy na prvním místě.

Česká televize, která již několikrát vyhrála los o pořadí, v němž si stanice vybírají z archivních děl, snímek ještě letos zopakuje, a to o předsilvestrovském podvečeru.

I poslední sváteční den potvrdil tradici, že o Vánocích slaví úspěch veřejnoprávní obrazovka. Na Štěpána si z podílu na trhu „ukrojila“ skoro čtyřicet procent, na Boží hod ještě o dvě procenta více a na Štědrý den překročila hranici 47 procent.