Brandona v originále namluvila současná hudební megahvězda Ed Sheeran.

Brandona v originále namluvila současná hudební megahvězda Ed Sheeran. | foto: Prima TV

Do Simpsonů vstupuje David Gránský. Nadabuje postavu po Edu Sheeranovi

  • 4
Nejnovější dabingovou rolí Davida Gránského je postava hudebníka Brandona v seriálu Simpsonovi, do něhož se zamiluje Lisa. Brandona v originále dabuje britský zpěvák Ed Sheeran. Gránský roli získal i díky tomu, že dokáže kromě hraní dobře zpívat.

„Je to machýrek, který ví, že je dobrý a že zpěvem všechno vyžehlí. Lisa je z něj hotová, hrajou spolu, učí ji na saxofon a má ji omotanou kolem prstu. Je to zábavné,“ popisuje Gránský animovanou postavu.

Seriálový Brandon je irského původu. „Což je právě náhoda, protože já jsem žil pět let v Irsku. Ta postava má i irské zpívání. A právě ta zpívaná část mě moc bavila. Původně jsem ani nevěděl, že to v originále mluví a zpívá Ed Sheeran. Dost mě to potěšilo,“ dodává herec a zpěvák.

Díl s názvem Bla Bla Land, kde se nová postava objeví, naráží na hollywoodský filmový muzikál La La Land. „Celý ten díl trvá kolem dvaceti minut, tak jsem tu svou část zvládl nadabovat a nazpívat asi za čtvrt hodiny,“ popisuje Gránský. „Byl bych rád, kdyby se tam Brandon zas objevil. Je složitější dabovat postavu jen během první a zároveň poslední zkušenosti. Když to děláte delší dobu, najdete si polohu a na tu postavu si navyknete,“ uvažuje herec, který má dabingové zkušenosti třeba ze Šmoulů či filmu Moon: Strážce měsíce.

Postava Brandona se totiž objeví pouze v desátém dílu aktuálně vysílané série Simpsonových. Prima COOL jej uvede v pondělí 12. března.