Anthony Hopkins ve vysoce hodnoceném seriálu Westworld (2016) | foto: HBO

Pár seriálů skončí, ale The Terror i Westworld točí další řady

  • 9
Stanice AMC letos ukončí seriály Into the Badlands a The Son, naopak pokračuje v sáze The Terror, jejíž děj v druhé řadě přesune do Tichomoří za války. A televize HBO půjde do výroby s novými díly sci-fi Westworld.

Seriál Into the Badlands sledující pouť bojovníka s malým chlapcem se uzavře poslední, osmou epizodou třetí řady, která se na obrazovky chystá 24. března. Měsíc poté, od 27. dubna, se začne vysílat druhá a současně poslední řada westernového titulu The Son, v němž hrál někdejší agent 007 Pierce Brosnan.

Stanice AMC zároveň oznámila, že hodlá pokračovat v historickém hororu The Terror, jehož první série se odehrávala mezi ledovými krami.

Druhá řada dostane název The Terror: Infamy a bude vyprávět o sledu záhadných úmrtí v japonsko-americké táborové komunitě za druhé světové války. Deset dílů se začne točit během nadcházejícího týdne ve Vancouveru a premiéra se předpokládá příští rok.

Táž stanice zvažuje ještě jednu novinku. Jmenuje se 61st Street a sleduje osud slibného atleta ze střední školy v Chicagu, který se stane obětí justičního systému a policejní odvety. Téma má odrážet rasovou problematiku v USA.

Své plány o víkendu poodkryla rovněž HBO. Fanouškům sci-fi seriálu Westworld, jehož dějištěm je robotický zábavní park v duchu Divokého západu, potvrdila vznik třetí řady. Do výroby půjde již příští měsíc, ale není zatím jisté, zda se ještě koncem letošního roku dostane i do vysílání.